Пеем за нашите деца

0
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Днес от 19:00 часа в Зала 1 на НДК ще се проведе благотворителен концерт „Пеем за нашите деца”, който е организиран с цел събиране на средства за лечението на Светослав Йорданов и Емануела Ганева, както и за подпомагане на детска онкология ИСУЛ.

Участие в концерта ще вземат някои от най-големите родни звезди: Графа, Део, Дичо, Лора Караджова, Силвия Кацарова, 100 кила и други. Водещи на събитието ще са „ранобудните” Милена, Кирил и Тодор от „Тройка на разсъмване” по радио Витоша.

А кои са Еми и Светли?

Младежи, които страдат от редки заболявания, но които имат силна воля да се борят.

Еми е 18-годишна, има изключително рядка форма на рак на езика. В България няма регистрирани други случаи на хора с подобно заболяване. Тя е абитуриентка, но за съжаление няма да може да изпита радостта от бала и завършването си, защото трябва да се лекува в Германия.

Светли е на 22 години, бори се с рядка форма на рак на белия дроб. За да осигури лечение на сина си, семейството му продава цялото си имущество. Химиотерапията се извършва в специална клиника в Турция.

Идеята за концерта се заражда в столичното 7-мо СОУ „Свети Седмочисленици” от Михаела Врабчева и Кристина Илиева. Двете момичета разбират от социалните мрежи за Еми и Светли и с голяма любов организират благотворителното събитие.

Михаела често посещава УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, носейки играчки на малките дечица.

Благодарение на тези момичета, както и на събраните средства, Еми и Светли  ще получат възможност за лечение.

Една от звездите на концерта е тяхната съученичка Чийдем Алиосманова.

Тя е на 18 години и още от ранна възраст демонстрира артистични заложби. Участва на редица концерти и конкурси. Баща й също се занимава с музика и е с основна заслуга за любовта й към пеенето. Михаела и Кристи канят Чийдем за участие в концерта – тя, разбира се, не отказва.

Специално за Факти.бг 18-годишната Чийдем споделя очакванията и надеждите си преди благотворителното събитие.

„Организирането на един концерт не е никак лесно. Съученичките ми се потрудиха много, за да се стигне дотук – да помогнем на момче и момиче, които имат изключително редки заболявания, и то в разцвета на младостта си. За съжаление, никой от нас не е застрахован, затова трябва да помагаме на хората, които нямат финансова възможност сами да осигурят лечението си”, казва младата певица.

„Искаме да съберем достатъчно средства, за да се излекуват напълно Еми и Светли. Надявам се хората до помогнат с каквото могат. Радвам се, че има хора, които въпреки невъзможността си да присъстват на концерта, правят дарения ”, сподели още Чийдем.
Дарения могат да се извършат както чрез закупуване на билет, така и чрез изпращане на смс или превод по банкова сметка.

А Еми и Светли имат нужда от надежда. Нека заедно запеем с тях, нека им я дадем!