ТВ новинарка дебютира с изложба на бижута

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Арт-къща „Куклите” представя нова атрактивна изложба – бижута, изработени от познатата на всички тв водеща Аделина Радева.

Познаваме  чаровната Ади от централната новинарска емисия на БНТ „По света и у нас”. Нейно хоби е да прави бижута от полускъпоценни камъни. А един от стремежите на Арт къща „Куклите” е да показва интересни хобита на известни българи. През последните години сякаш обръщаме повече внимание на хобитата си и на нещата, които ни носят истинско удоволствие. Така ставаме повече хора. А и радвайки себе си, носим радост и на другите, вдъхновение и копнеж. Ще се учудите колко странни занимания и увлечения имат познатите лица… 

За Ади
Завършва емблематичната Гимназия за древни езици и култури, след което 11 години живее в Гърция. Там се дипломира, работи в гръцката телевизия „Антена 1”  и е кореспондент  на  българската секция на „Дойче велле”. Гърция е  нейната тема и ресор. Топлите дни и виталните средиземноморци я вдъхновяват. Сега, в кризата,  често си спомня гръцката поговорка „Бедността изисква приятни преживявания и доза лукс.”

Преди дни новинарски повод я отведе за втори път в Кипър. През 2004 г. снима историческото отваряне на зелената линия между Северен и Южен Кипър – последната абсурдна граница в Европа. Кризите, които отразява, я натъжават, заради мъката, заключена в човешките съдби, но едновременно й вдъхват вяра, че идва нов ден, а с него и пробуждане. Те пробуждат самооценката, критерия ни за добро и зло, за красиво и грозно.

За бижутата
Първата серия  бижута, които Ади е направила, се нарича „Желание за празник“. С нея тя иска да отведе жените в зелената пролет на тяхното пробуждане и да им припомни колко красиви и неповторими са, каква сила имат да преобърнат света, когато се харесват. А човек става по-хубав, когато има усещане за празник. Забелязали ли сте, че празничните дни носят особена енергия!? Със своите накити Ади сякаш казва на жените от всички възрасти: „Всеки ден може да бъде специален – от теб зависи да го украсиш и превърнеш в особен, запомнящ се.”  

Бижутата на Аделина Радева са изработени с много любов, изцяло ръчно – от полускъпоценни камъни, перли и метал. Те са за жените, които не са се отказали да вървят напред. „Това са бижута за всеки ден, ала носещи финес и шик – за да направят деня специален”, казва майсторката. Докоснете се сами до нейния красив, деликатен блясък в Арт къща „Куклите”, където изложбата ще продължи от 3 до 17 април.   

 

България