Горя небостъргач в Чеченската столица Грозни

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Обхваналата няколко етажа стихия се бе разпростряла на около 18 хиляди квадратни метра разгърната застроена площ в 145-метровото здание в луксозния комплекс „Грозни Сити“, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Противопожарните служби са успели да запазят невредими съседните сгради в комплекса, включително и хотела, където е апартаментът на актьора Жерар Депардийо, подарен му от чеченския президент Рамзан Кадиров.

От министерството казаха още, че в недовършената сграда на хотел „Олимп“ от луксозния комплекс „Грозни Сити“ още не функционират автоматичните противопожарни системи, а сградата не е и водоснабдена. Затова усилията на пожарникарите са били насочени да предпазят околните сгради и съоръжения.

По първоначални данни причината за възникването на бедствието е електрическо късо съединение в областта на втория и третия етаж от външната страна на сградата. Пламъците са се разпространили по фасадата и сградата е горяла от три страни, разказват очевидци.

Комплексът от луксозни административни, жилищни, търговски и хотелски сгради „Грозни Сити“ е в центъра на чеченската столица на брега на река Сунжа. Проектът за комплекса с площ 4,5 хектара включва една 45-етажна, две 30-етажни и няколко по-ниски сгради