„Ловецът на звезди“ Веско Любенов: Преслава и Бирмата лъжат, че са разделени – още са заедно!

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Веско Любенов е най-известният “ловец на звезди” в България. Ето как се описва единственият нашенец, успял да пробие охраната и да “опипа” всички родни и световни знаменитости: “Обичам блясъка, обичам славата, обичам да съм сред известните. Ходя навсякъде – предавания, събития, рождени дни – вмъкваме се нелегално, без покани. На някои места ни гонят, на някои – не. Няма събитие, което да пропускаме! Трябва да се добера до снимка задължително! Докато не видя, че се качват на самолета – не спирам да ги преследвам, не се отказвам!”, разказва пред “ШОУ” 22-годишният Веско. Днес за пореден път единствено пред “ШОУ” той сваля маските на звездите.

– Веско, вече имаш забрана за влизане в един мол! Да не си станал терорист?!
– Преди няколко дни, още съм си в леглото, а моите приятелчета ми звъннаха на пожар: “Преслава е в МОЛ “България”! За 40 минути стигнах от “Надежда” до “Борово”! Тя беше с нейния приятел Бирмата. Той е готин, приятен човек, малко лошичък става, като се понапие, агресивен, иначе е душичка!

И понеже нямаше място в асансьора, аз тръгнах по ескалаторите да слизам. Подгони ме някаква охрана: “Спри, спри, спри!”. А аз: “Няма да спра, бързам!”. Изведнъж от един станаха сто охрани! Слизаме долу в гаража, а единият ме държи и вика: “Ще стоиш тука!”. Аз пък: “Не, няма да стоя!”. Един от охраните на Бирмата ме пита: “Кого чакаш?”. Аз му викам: “Една позната!”. И понеже я видях Преслава, че идва от другите асансьори, сборичкахме се, един от охраните на мола искаше да ме задържи, защото съм тичал по ескалаторите и съм бутал хората! Но понеже видях, че Преси вече отива да се качва в колата, избутах всички охрани на Бирмата и на мола и успях да достигна до нея. Тя ми обърна внимание. Разбрах, че са ходили на кино с приятеля си. И тя замина с колата.
Охраните на мола ме задържаха в гаража.

Дойде полицията

Нарушавал съм обществения ред… Започнаха да ми се подиграват: “Ти Азис харесваш ли го?”, разни такива намеци! Но аз си се държах със самочувствие и им отговорих: “Азис не ми харесва!”. Казаха, че съм извършил нападение, понеже не познавам Преслава, и ми написаха безплатен протокол за нарушение на обществения ред плюс забрана да влизам в мола!

– Наскоро те бях “бушонирали” – къде те сполетя този екшън?
– Отидохме с моите приятели – “обичайните заподозрени” – Христо и Тошко, в “Син сити” на снимки на клип на Емануела. Влязохме във фоайето, обаче веднага ни спряха на вратата: “О-о-о, добър ден, вие какво ще желаете?!”. Аз веднага излъгах: “Идваме за среща с Виктор Касъмов!” Нали, за да не ни изгонят… Шефът на заведението – Анатоли Райчев, той е много гаден човек, иска да стиска стотинката до последно! Много е злобен и ни мрази! Като ни видя, понеже знае, че нямаме пари, прати една охрана при нас: “Вие трябва и тримата да си поръчате нещо за пиене, иначе не може да останете на снимките!”. Аз го попитах възмутен: “Как така и тримата?!”. А той: “Е така – и тримата!”. Помъчих се да финтирам: “Не може ли единият или двама от нас да си поръчат и да останем?!”. Той обаче се заяде: “Не, трябва и тримата!”. Ние се спогледахме с Христо и Тошко – не знаем какво да кажем! И тоя вика: “Айде, или ще поръчате, или трябва да напуснете!”. Започна да ни извежда към вратата и за извиках: “На-а-а, ще поръчаме!” И треснах от яд с юмрук в една от колоните! Защото тъпият шеф е казал така! Ще му таковам таковато! Голямо говедо! Излязохме навънка. Бяхме вбесени. Христо вика: “Хайде, влизаме с тебе да си поръчаме кола!”. Тръгваме обратно. Но охраната не ни пусна, започна да затваря вратата пред лицата! Разнервирах се и му я добутах в лицето. И… охраната излезе, за секунди стана случката!

Удари ме в носа, потече ми кръв

завъртя ми се свят! Ужас! Няколко седмици вече имам сини отоци под очите! Даже мислих да му извадя снимки и да му ги покажа как съм ходил заради него!…

– Разбрах, че Андреа много те ядосвала напоследък?
– Андреа от скоро време ходи намусена, начумерена, като отчаяна от живота, с ужасна физиономия! Тя вече и на малки дечица отказва да се снима с тях!

Бяхме отишли на снимките на едно нейно интервю за “Сигнал +”. Тя излиза. Викам: “Хайде пак да се снимаме!”. Нали знаеш, че описваме всеки път събитията, където ходим, тоалетите – всичко. Тя вика: “Да, да, да! Ей, сега, след малко, след малко!”… И слага телефона на ухото си. Моника – нейната приятелка, която първо й беше фенка, но Андреа видя, че е много печена и я взе за най-добра приятелка, излиза и вика: “Чао!”. Ние се спогледахме: “Какво “чао”?!”. Сгащихме Андреа при колата. Но тя пак: “Нали имате снимки с мен?! Не искам повече да се снимам с вас! Стига сте ме преследвали!”. Успяхме да се снимаме, едва-едва “измъчихме” снимката! Викам: “Анди, Анди, значи няма никаква полза от писмото на Христо!”. А той, понеже Андреа му е любимката, но тя се държи към него с пренебрежение, й беше написал писмо във Фейсбук: как може да се държи така, защо е толкова дръпната и намусена и т. н.

– Вие ходите редовно и на “Денсинг старс” – какви приключения имате там?
– Ходиме редовно! На два-три лайфа бяхме долу, на кафето на зала “Фестивална. Звездите слизат до тоалетната и ние там си ги придърпваме! Една от първите

слиза Глория под ръка с един от охраните

И минава с едно самочувствие покрай нас, отива до тоалетната. А ние въобще не я чакаме нея за снимки, ние чакахме Стелла Ангелова – каскадьорката, да се върне от тоалетната, за да я хванем! А Глория минава надута, надута, гледа пренебрежително. Охраната решава от само себе си да дойде при мен и да ме бутне! И вика: “Излезте, излезте оттук!”. Демек – от самата сграда! Казвам му, че чакаме приятели от денс кафето. А той: “Не ме интересува, гледам, че са ти посинили очите, да не стане след малко да ти ги посиня и аз! Няма да спираш въобще Глория!”. Аз като се разбеснях и закрещях: “Кой ще спира Глория, бе?! Въобще няма да я спирам тази императрица, въобще не ми трябва тази надувка!”.

А преди това на репетициите, преди да я нагримират и фризират, Глория пак слезе по стълбите до тоалетните с една нейна приятелка. Ние не я спираме, просто гледаме ситуацията. Приятелката на Глория казва: “Галче, хайде да влезем в кафето нещо да си купим!”. А Глория: “Що, ти гладна ли си? Не, не, ще изпратим Бони да ни вземе нещо за ядене!”. Глория-императрицата – срам я да влезе в едно обикновено кафе! И беше ужасна без грим – с едни ужасни кръгове под очите, сенки, у-у-у, ужас! Беше покъртителна! На какво отгоре това самочувствие?! Аз харесвам Преслава, Анелия, Лияна, Цвети Янева, Алисия ми е новата любимка! Най на сърце са ми Преслава и Лияна – по-добър човек от нея не съм виждал!

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА