Върни килограм пластмаса – вземи книга!

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Върни килограм пластмаса – вземи книга!

04.04.2013 г., 08:10

Върнете килограм пластмаса и вземете книга! Такъв апел отправят от фондация Credo Bonum и издателство Smart Book в организираната от тях инициатива „Книги за смет”. Кампанията е организирана по повод „Деня на Земята” и ще се състои на 21 април, неделя, на площад „Славейков” в София. На този ден, всеки, който предаде поне посочения минимум пластмасови отпадъци, ще получи подарък – хартиена или електронна книга, осигурени от книжарници „Orange“. Вече са подбрани над 30 популярни заглавия, които ще бъдат дарени срещу участие в инициативата.

Събирането на сметта ще става в кофи за разделно изхвърляне на отпадъци, доставени на площада от „Екопак” – партньор на кампанията.

С първото издание на „Книги за смет” организаторите дават заявка да превърнат тази инициатива в традиционно ежегодно събитие. „С тази кампания ние от Фондацията и нашият основен партньор и съорганизатор Smart Books бихме искали да поощрим хората към по-отговорно мислене за околната среда, да обърнем вниманието им към темите за разделното изхвърляне на отпадъци и рециклирането, но също така да ги стимулираме да прекарват повече време с книга в ръка.”, уточняват от фондация Credo Bonum