Песен на племенницата на Чочо Владовски в топ 100 на САЩ

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Xитът на Лиа ЛаБел “Да насексим положението” влезе в топ 100 на САЩ за миналата година. Това е първият сингъл на 27-годишната певица. Мнозина бяха вече забравили момичето от “Американ Айдъл”, когато тя отново се появи с гръм и трясък на сцената. Въпреки че едва не се отказва преди 3 години.

Лиа е дъщерята на Трошан и Анастасия Владовски. Баща  е основател на култовата банда “Сребърни гривни”, а майката – сопраното в оригиналния състав на “Тоника” под фамилията Бинчева, които избират свободата през далечната 1979 година. Чичото Цветан Владовски-Чочо бе вокалист на “Тангра” и един от мъжете в живота на Лили Иванова.

Детето се появява на бял свят на 8 септември 1986 година в Торонто. След това семейството се мести в САЩ, където родителите правят свой състав и започват да обикалят страната. Не след дълго обаче се стига до развод.

Лиа с майка си Сия се установяват в Сиатъл, където тя завършва училище. Включва се в един от най-известните хорове за госпъл музика, като сама признава, че била вдъхновена от филма “Систър Акт 2”. Живеят доста бедно, като Сия е принудена на чисти паркинга на супермаркет, за да издържа дъщеря си.

През 1993 година е втора в конкурса за красота Мис Почти тийнейджър на щата Вашингтон и след това е втора в националното издание.

Името на Лиа нашумя през 2004 година, когато участва във второто издание на “Идолът на Америка”. Отпада на полуфиналите, но Пола Абдул, която е един от съдиите, лично я вкарва сред последните изпълнители като личен избор. В крайна сметка обаче не влиза в шестицата, която прави концерти из цялата страна.

Прибира се в Сиатъл и завършва гимназия. След това остава само година в един от най-престижните музикални колежи „Бъркли“. Мести се в Лос Анджелис, където се подвизава като беквокалистка на Кери Хилсън, Джордин Спаркс и Елик Бенет. Най-добро приятелство има със Спаркс, като жълтите издания дори ги обявяват за гаджета. На няколко пъти се опитва да стартира и солова кариера, но без особен успех. И решава да спре да пее през 2010 година. “Тогава се намеси мама. Каза ми: “Айде, вземи някакво решение за живота си! Няма да съм до теб постоянно. Мисълта, че мога да загубя точно нейната подкрепа ме стресира. И опитах още веднъж”, обяснява Леа пред сайта си.

Тогава прави няколко видеа със свои изпълнения и ги пуска в YouTube. Първоначално няма особен успех. “Една вечер отново си легнах разплакана. И се събудих от съобщения. Бяха от Джърмейн Дюпри и Елей Рийд”, допълва Лиа в сайта си.

Дюпри е един от най-известните американски рапъри и продуценти.

Бивше гадже на Джанет Джексън и носител на “Грами”. Антонио Рийд, или Елей, пък е също един от най-могъщите в бизнеса. Неговата компания “ЛаФейс Рекърдс” стои зад платинените албуми на Марая Кери, Аврил Лавин, Пола Абдул, Пинк, Джъстин Бийбър, Риана, Тони Бракстън, Ъшър, Не-Йо, Рик Рос и още един куп звезди. Има и три награди “Грами”. В момента оглавява “Епик Рекърд”, което е най-мощното подразделение на “Сони Мюзик”.

“Да насексим положението” излиза през март миналата година и веднага започва да се катери в класациите за R&B. Във видеото към песента, което дебютира по MTV, Дюпри играе хазаинът на Леа, а Уилямс – доставчик на пици. В горещите сцени се снима и приятелката  ДжоДжо – актриса и певица с няколко филма в Холивуд.

Парчето е толкова добро, че дори списание “Космополитън” решава да го раздаде безплатно на абонатите си, като плаща правата за сваляне в интернет.

Всеки момент се очаква да се появи и вторият сингъл на Лиа “Лолита”. Планиран е за началото на юни. Вече се събира и първият студиен албум, чието заглавие е “Защо си толкова глух?”.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти