4 лесни идеи за боядисване на великденски яйца – Хубава жена

25
Добави коментар

Боядисването на яйца за Великден е най-интересната част от приготовленията за големия християнски празник, в която и децата се включват с охота.

Вижте няколко супер лесни за реализация идеи за декорация на великденски яйца

Подбрахме забавни техники, специално за децата.

Най-лесните начини за декорация на яйца за Великден:

Декорация на великденски яйца с пастели

Предварително сварете яйцата и ги оставете да изстинат. След това нарисувайте декорация с пастели. Децата могат да се включат успешно точно в тази част, защото тяхната фантазия няма граници.

Оставете ги да нарисуват каквото им хрумне. Например пъстри квадрати или правоъгълници в различни цветове, кръгове, завъртулки и т.н. Може да украсим яйца за Великден с най-различни причудливи форми.

Когато дизайна е готов потопете яйцето в предварително приготвените боички. Добре би било да използвате по-ярки бои за яйца в неонови цветове. Колкото по-дълго стои яйцето в боята, толкова по-наситени ще станат цветовете.

Боядисване на яйца със стикери

Изключително лесен начин за украсяване, подобен на класическото боядисване на яйца с листа
Преди да започнете разтворете боите с вода в подходящи съдове. За по-качествено оцветяване, следвайте инструкциите върху опаковката на боята.

Сварете яйцата и ги оставете да изстинат. После залепете стикери по повърхността им като внимавате да са плътно прилепнали и всички ръбчета да са напълно изгладени.

Потопете облепеното със стикари яйце в боята. Оставете го за няколко минути да се оцвети. Колкото по-дълго го държите в боята, толкова по-наситен става цвета.

Щом прецените, че е готово го извадете и поставете върху празна кора от яйца без да махате стикерите. Оставете го да изсъхне добре.

Когато яйцата изсъхнат напълно махнете стикерите и на техните места ще видите бели фигури. Може да ги оставите така или да ги потопите още веднъж в по-светъл цвят боя, ако искате да се оцветят и фигурките.

Как да направим яйца с личица
Ето една много интересна идея за декорация, с която децата определено ще се забавляват. Принципно личицата на яйцата могат просто да се нарисуват с флумастер. Много идеи за такива великденски яйца с личица ще намерите тук.

Другият вариант е да се използват готови елементи (очички, носле, коса), които да се залепят върху яйцата.

В случая ще ни трябва лепило или 3D боя, за да направим косите на яйцата. Яйчицата ще бъдат две – момченце и момиченце.

На женското яйчице поставете хартиена панделка, докато лепилото още не е засъхнало, а мъжкото може да оставите без нищо допълнително върху косата.

След това залепете на всяко яйчице кукленски очички и носле. Подобни детайли се продават в магазините за художествени материали, но ако нямате под ръка може да импровизирате и да си направите от нещо – картонено кръгче, копче, мънисто и др.

Накрая нарисувайте уста с флумастер или маркер. Добавете и малко руменина на бузките с пастели. Ако искате яйчицето да е цветно предварително го боядисайте в желания цвят.

Разбира се можете да импровизирате и да сложите за коса трева или дори прежда, а самото личице изцяло да нарисувате. Накрая се получават много забавни яйца с личица (още идеи тук)

Яйца на точки с акрилни бои

За този вид декорация ще ни трябват нетоксични акрилни бои с цветове по избор. Поставете яйцата, които ще боядисвате в празна кора от яйца.

Потопете четка за рисуване в боята, така че да е обилно напоена с боя. След това капнете с нея върху яйцето. Целта е по яйцето за се стече вадичка боя.

Ако искате можете да повторите процедурата още веднъж с друг цвят боя:

За да не залепнат яйцата за кората ги преместете в капака и и ги оставете да изсъхнат добре:

Когато яйцата изсъхнат добре боядисайте долните им части с плътен слой боя. Може да повторите няколко пъти за по-плътен цвят. Оставете да изсъхне и с дръжката на четката направете точки с бяла боя. Още идеи за боядисване на яйца с акрилни бои тук.

Още лесни идеи за боядисване на яйца:
Великденски яйца за деца
Боядисване на яйца с натурални бои
6 техники за боядисване на великденски яйца