Брад Пит с главна роля в нов филм за Втората световна война

1
Добави коментар
embaka
embaka

Четири години след хита на Куентин Тарантино “Гадни копилета” Брад Пит отново насочва вниманието си към филм за Втората световна война. Номинираният за четири награди “Оскар” актьор ще подпише договор за участие във военната екшън-драма “Ярост” (“Fury”), чиито режисьор ще бъде създателя на “Улични крале” Дейвид Айър. Все още незавършения сценарий на продукцията беше закупен преди един месец за 1 милион долара от независимата компания QED International. Брад Пит ще бъде потвърден за участие до няколко дни, а старта на снимките ще бъде даден през есента на тази година.

По думите на Дейвид Айър “Ярост” ще разказва за петчленен екип на американски танк, който през 1945-та година се бори срещу отстъпващите германски войски.

Брад Пит ще изпълни ролята на един от войниците в танка (носещ името “Ярост”), а до няколко седмици ще стане ясно и кои други актьори ще се присъединят към проекта.

Дейвид Айър подготвя военната лента от близо едно десетилетие и намерението му е “да направим филм, който ще влее нови сили в този жанр”.

Айър: “Това няма да бъде военен филм от времето на татковците ни. Ще има битки с танкове каквито досега не сте виждали. Има много малко филми в които танковете са една от основните атракции. Но ние няма да правим видеоигра. “Ярост” ще бъде реалистичен, сложен и много силен филм, който ще покаже през какво са били принудени да преминат тези момчета. Ще станете свидетели на сложността на войната и на самоотвержения героизъм на съюзническите войници. Персонажите са много добри, а екшън-сцените с танкове ще бъдат заснети по начин който съм сигурен, че ще впечатли модерната публика.”

Освен, че ще поеме режисурата Дейвид Айър е отговорен и за сценария на “Ярост”. 45-годишния режисьор е най-известен с работата си по модерни екшън-филми като “Тренировъчен ден” и “Бързи и яростни” (на които е сценарист), но въпреки това той има опит с военните продукции. През 2000-та година първия му сценарий “Подводница U-571” беше превърнат в мащабен военен екшън с участието на Бил Пакстън, Джон Бон Джоуви и Матю Макконъхи.

Най-новият му проект “Ярост” е официално в период на пре-продукция и според последните слухове Брад Пит се е съгласил да работи за значително по-малък хонорар, което от своя страна означава, че екипа ще разполага с повече пари за снимачния процес и за сцените с визуални ефекти. Кастингите за останалите роли протичат в момента, а сценария ще бъде напълно завършен до началото на лятото.

Снимките на “Ярост” ще започнат през месец септември, а световната му премиера е насрочена за края на 2014-та година.

Очакванията са, че в следващите няколко месеца проекта ще бъде закупен от голямо холивудско студио, което ще отпусне част от бюджета и ще поеме световното киноразпространение.