Изживей чувствата си

6
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Да изживееш чувствата си звучи като най-естественото нещо. Въпреки това, много от нас преглъщат чувствата си. Вероятно сме били наранявани, след като сме давали израз на чувствата си или те са използвани срещу нас. Може би ни е страх да не би те да изгубим контрол, да покажем, че чрез чувствата си сме зависими от другия. Но едно общовалидно правило за чувствата: Колкото повече им се съпротивлявате, толкова по-упорити стават!

Не съществуват добри и лоши чувства. Чувството си е чувство. Така наречените „отрицателни“, като гняв, страх, болка, тъга, мъка и отчаяние, не могат да ви навредят. Те са част от живота, изживейте ги и продължете, но не ги задържайте във вас, заменете ги с положителни чувства. От вас зависи дали ги приемате или ги отхвърляте.

Отпуснете се и оставете старите чувства да изплуват на повърхността. Ако у вас се надигне безпокойство, използвате болката като медитация. Вдишайте я. Оставете се да ви погълне и наблюдавайте как се трансформира. Щом преминете през този процес и се освободите от задържаните чувства в миналото, ще се почувствате много по-жизнени – и тялом, и духом. Тъй като не изразходвате допълнително енергия да притъпите болката, ще се усетите по-живи от всякога. Ще се превърнете в още по-могъщ проводник на творческата сила, която се крие във вас.

Кажете си:

Всички мои чувства са истински.

Чувствам се добре, когато чувствам.

Безопасно е да изживея чувствата си.

Моите чувства ми дават жизненост, сила и енергия.

С радост посрещам чувствата си, защото знам, че са мои приятели.