Петър Костов от Наглите пред съда: Моля да ме пуснете, ще съдействам с каквото мога

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Бандитът Петър Костов, който бе задържан за опит да отвлече перничанина Красимир Симчов, бе пуснат под домашен арест. Съдия Петър Михайлов го освободи от ареста въпреки доказателствата за вината на подсъдимия. “Няма данни, че ако е извън килията, ще осуети разследването, като изчезне или престъпи отново закона”, заяви магистратът. 
„Действително може да се направи обосновано предположение за вината на клиента ми, но ако бъде на свобода, той няма да се укрие или да извърши друго престъпление“, каза защитата на Костов Любомир Владимиров. Той изтъкна, че клиентът му е с чисто съдебно минало. Бил осъждан като 18-годишен за грабеж, но вече е реабилитиран.
„Няма данни да се препитава от престъпна дейност. Работил е в стъкларското ателие на баща си“, каза още защитникът. Именно заради това носи и прякора Стъкларя. Адвокат Владимиров каза още, че клиентът му има постоянен адрес, освен това се грижел за 6-годишното си дете от „извънбрачна връзка“.
Прокуратурата скочи срещу аргументите на Владимиров: „Няма нови обстоятелства, заради които да се иска промяна на мярката“, каза прокурорът.
„Моля да ме пуснете. Ще съдействам с каквото мога. Няма и да се укрия“, умоляваше Стъкларя.
Петър Костов бе закопчан на 21 декември, като заедно с него бяха задържани двама негови авери, но те по-късно бяха пуснати.
В дома му са намерени белезници, черни маски, GPS, синя лампа и матрак, на който да нощува жертвата в нает гараж. Интересното е, че според обвинението Костов се е опитал да въвлече в схемата и Данаил Петров – полицай от столичното 5-то РУП. Той обаче е един от свидетелите, които са накиснали 26-годишния младеж за готвеното от него престъпление.

Разследването започнало на 7-8 декември, когато полицаят написал докладна, в която посочва, че Петър Костов, с когото се познават преди това, поискал от него да превози похитения и да подаде информация за бюлетина на МВР.

Идеята за отвличането е от седмица по-рано. Тогава Костов се обадил на другия ключов свидетел – Николай Пенков, и му казал: „Какво ще правим по Нова година, дайте да отвлечем някой и вземем пари.“

След това обаче инициативата се поема от Николай и приятелката му Румяна, която работи в една от фирмите на бизнесмена, твърди адвокатът на Костов – Любомир Владимиров. След този разговор започнали да следят Красимир, дори и по време на коледния банкет на една от фирмите.

На 19 декември, два дни преди да спретнат отвличането обаче, обвиняемият и Николай се скарали. Петър Костов заявил, че това е „кухо предложение“, той се отказал и така заверата се разпаднала. /БЛИЦ

Ден по-късно обаче Петър е задържан. В постановлението за привличане като обвиняем е посочено, че през цялото това време той е успял да привлече и съучастници – споменатите вече Николай Пенков и Данаил Петров. Защо обаче сега те не са обвиняеми, се пита защитата на Костов. /БЛИЦ