Д-р Веселин Герев: Магнитна яка облекчава болката във врата!

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Д-р Веселин Герев е специалист по психиатрия. Завършил е медицина във ВМИ – Пловдив, специализирал е психиатрия в психиатричния диспансер в Пловдив, работил е като консултант към Военна болница и ДКЦ “Св. Врач”. Провел е специализация в Университетска клиника Франкфурт на Майн – Германия. В момента е психиатър на свободна практика.

– Д-р Герев, как влияе магнитното поле на човешкото тяло?
– Магнитното поле има съдоразширяващ ефект върху тези части на човешкото тяло, на които е приложено. Поставено на главата, то подобрява кръвоснабдяването на мозъка и “оросяването” на нервните клетки, и подобрява тяхната функция.
Ако е разположено в областта на шията, коленете или кръста, намалява костно-ставните болки, тъй като се отделя повече синовиална (смазваща) течност, която подобрява гъвкавостта на ставите.

– С каква сила трябва да е магнитното поле, за да се прилага върху различните части на тялото?
– Магнитното поле трябва да е строго прецизирано, тъй като може както да помогне, така и да навреди. За добрия ефект е добре то да е равномерно. Например, за костно-ставни проблеми интензивността на полето трябва да е значително по-висока.

За мозъка е подходящо магнитно поле

със слаба интензивност – от 20 до 30 гауса. Такъв продукт е наномагнитната шапка с втъкани наномагнитни нишки в нея.

– Какъв е ефектът от магнитното поле върху мозъка?
– Най-общо – подобряващ кръвоснабдяването. Това от своя страна води до подобряване на функционирането на мозъка, до спокойствие и по-добър сън. Доброто кръвоснабдяване води до отделяне на по-голямо количество мелатонин (хормона на съня) и до подобряване на съня. Магнитното поле влияе върху мигренозното главоболие, което най-често се дължи на съдов спазъм.

– Кой страда най-често от съдов спазъм?
– Съдовият спазъм на мозъка е основен проблем на хората в третата възраст. Той е основна причина за високото кръвно налягане и придружаващо главоболие, световъртеж, шум в ушите. Наномагнитната шапка с втъкана магнитна нишка е особено подходяща в този случай. Тя гарантира два големи ефекта –

регулира високото кръвно налягане

и значително подобрява съня още от първите нощи.

– На кого може да помогне магнитната яка?
– Основен проблем на хората в активна възраст, които работят продължително с компютър, дълго шофират, извършват стереотипни дейности и държат тялото си в неудобно положение са болките в шийната област на гръбначния стълб от ошипяване. Това създава болка при движение на шията и схванатост в областта на раменете, силен световъртеж от притискане на основните артерии и вени в тази област. В помощ на хората с този проблем е магнитната яка. Използването й по 10 минути на ден облекчава болката и сковаността.

– Има ли други алтернативни методи за подобряване на мозъчната дейност за хората, които не предпочитат лекарствата?
– Да. Такива са хранителните добавки с контролирано освобождаване, включващи естествения хормон на съня мелатонин и естествения “хормон на щастието” – серотонин, който подобрява настроението и тонуса на хората в активна възраст.

Милена ВАСИЛЕВА