Луксозна сглобяема къща

3
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Луксозна сглобяема къща

05.04.2013 г.

Някои хора биха нарекли този проект противоречив, но според нас той е чудесен. Луксозната сглобяема къща проектирана от Meka предлага всякакви удобства – местоположение, стил и цялото пространство, което ви е нужно. Проектът носи името Thor 960 и е още едно доказателство за това, че хубавите неща са в малки опаковки – само 89 кв. м. Фасадата на къщата е облицована с дървесина, а огромните прозорци обливат интериора с естествена светлина и размиват границите между външните и вътрешните пространства. А най-хубавото е, че може да избирате къде точно да позиционирате самата къща.

Цялата структура на къщата, заедно с всички инсталации, дограми и настилки са предварително произведени и тествани във фабрика, след което биват опаковани и доставени на мястото, което предварително сте избрали. Къщата може да се сглоби навсякъде, където си пожелаете: до красиво езеро, в гора, долина или на планински връх. И ако някога решите да промените мястото, на което живеете, буквално може да опаковате своя дом и да го вземете със себе си.

Къщата разполага с няколко външни пространства и тераси, които ще ви дадат възможност да се наслаждавате на пейзажите наоколо. Независимо дали искате да си правите барбекю, да садите цветя или просто да се излежавате – къщата може да ви предложи всичко, което ви е нужно. На втория етаж има голяма тераса, която ще ви предложи още по-прекрасни панорамни гледки на местността. За да запази външните пространства и природата наоколо чиста, къщата е екипирана с няколко „зелени“ системи, като резервоар за събиране на дъждовна вода, с която може да поливате своята градина и соларни панели за производство на електроенергия.

Дори от вътрешните пространства ще имате възможност да се насладите на спиращите дъха гледки през големите стъклени плъзгащи се врати, простиращи се от пода до тавана, и отварящи интериора към терасата. Дневните пространства са облицовани с дървесина в естествен светъл декор, а кухнята е изпълнена в свеж ярко зелен цвят.

Една от стените на спалнята е изцяло изградена от стъкло. Интериорът е семпъл, като преобладаващ е бежовият цвят, в комбинация със светла дървесина. Стаята е декорирана с голяма абстрактна картина, но в края на краищата, кой има нужда от изкуство при наличието на красива природна гледка, като тази?

Къщата е малка, но има едно много съществено качество – може да се достави и сглоби на всяко едно място по света. Сглобяването отнема само няколко дни. Къщата се предлага в няколко различни модела в зависимост от квадратурата и може да се използва по най-различен начин: като вила, студио или къща за гости.

Източник: trendir.com
Посещения: 1435