В търсене на блажената Нирвана

4
Добави коментар
Sportuvaibg
Sportuvaibg

Прочитания: 454

05.04.2013 13:04
по статията работи: Александра Цанкова

Как ли не се опитваме да ви отървем от стреса в последно време… днес ще пробваме още веднъж. Ако сте фенове на душевната хармония и вътрешния мир, ви предлагаме 5 йога пози, с чиято помощ ще достигнете Нирвана. В края на тежкия работен ден отделете малко време, за да успокоите съзнанието си, хармонозирате енергиите, усетите вътрешен баланс и блаженство. Звучи добре, сега остава да пробвате дали ще проработи.

Опъвайте йога постелката и започвайте със следните упражнения:

Баласана (Поза на дете)

Ако се страхувате от огъванията, осукванията и разтяганията, характерни за йога, тази поза е точно за вас. „Баласана“ успокоява гърба и улеснява дишането, което създава усещане за спокойствие.

 

  Триконасана (Триъгълна поза)

Чудесен начин да разтегнете тялото и подобрите дишането си. Ако сте достатъчно гъвкави, за да се справите с позата – правете я редовно. Ето и как:

 

Бхуджангасана (Поза на кобра)

Бхуджангасана прави гръбнака по-гъвкав, засилва и тонизира всички гръбни мускули, укрепва раменете, подобрява осанката и походката.

 

Уттанасана (Бедрен наклон от стоеж)

Симетрична поза, балансираща тялото. Би могла също да се квалифицира и като обърната поза поради факта, че отвежда главата под нивото на сърцето и може да се използва за почивка по време на тренировка.

 

 

Тадасана (Поза „Планина“)

Правилното изпълнение на Тадасана е много важно, защото с нея започват и завършват много от другите асани. Позата коригира изкривявания в гръбначния стълб, вследствие на продължително седене, неправилно организираното работно място или носене на неудобни обувки.

 

 

 

 

 

 

Още полезни съвети на: www.facebook.com/Sportuvai.bg