Младите майки – все по-дигитални

1
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Използването на дигитални средства от дами се повишава драстично, след като станат майки за пръв път. Това установява изследване на BabyCentre, отразено от Marketing Magazine. Проучването установява, че майките прекарват 35% повече време онлайн от останалите хора.

Резултатите от изследването не са изненадващи – все пак и ние си имаме феномена bg-mamma. След като станат майки, дамите започват да използват интернет повече (с 45%). Имейлът също става по-важен за тях (с 31%). Разчитат повече и на мобилните си телефони – с 28%. Смартфонът бързо стана отличителна черта и на майките – 36% от дамите са си купили смартфон след раждането, а 59% от майките смятат, че то е устройството, с което могат да правят всичко.

Участнички в изследването споделят, че се чувстват по-виновни (+186%), по-притеснени (+121%) и по-стресирани (+39%), когато пазаруват, в сравнение с извършването на тази дейност преди раждането. Поради тези промени, настъпили с майчинството, 62% от анкетираните твърдят, че предпочитат да пазаруват изцяло онлайн.

Майчинството със сигурност е преломен момент в живота на всяка жена – тя започва да гледа на света с други очи. Затова освен промяната в употребата на медиите, 68% от дамите променят и изискванията към всичко, което купуват след като детето се появи включително дрехи, козметика и дори коли.

Снимка: Johan Larsson

Теми: дигиталниинтернетмайкионлайн пазаруванесмартфони

Facebook