Впечатляващ трейлър на „Кери“ по Стивън Кинг

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Първият трейлър към новата екранизация на „Кери“ („Carrie“) по класическия хорър роман на Стивън Кинг се появи в интернет, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Филмът е наричан римейк, тъй като стъпва не само на основата на книгата, но и на неговата известна първа екранизация от 1976 г. на режисьора Брайън де Палма. В първия филм главните роли се  изпълняват от Сиси Спейсек, а тази на нейната майка – от Пайпър  Лори. Двете актриси са номинирани за „Оскар“, но нито една от  тях не получава статеутката на Американската киноакадемия. 

В новата версия, чието действие се развива в наши дни,  ролята на тийнейджърката е поверена на Клои Мориц  („Изобретението на Хюго“). В образа на нейната свръхрелигиозна  майка се превъплъщава Джулиан Мур. В трейлъра са показани и  съученички на Кери. 

Режисьор на римейка е Кимбърли Пиърс, позната от работата си по филми като „Момчетата на плачат“ с Хилари Суонк. Автори на  сценария по книгата на Кинг е Роберто Агуир-Сакаса, работил по  сериала на HBO „Big Love“.

  Първоначално бе предвидено разпространението на римейка на  „Кери“ да е в средата на март тази година, но след това  премиерата бе отложена за 18 октомври, за да може датата да е по-близо до Хелуоин, предаде „Холивуд рипортър“.

Ето го и самият трейлър: