Михаил Кирков: Къртицата е мъж! / Всичко за живота на звездите – интервюта, горещи истории, пикантни случки – Блясък

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Моделът Михаил Кирков е първият, който напусна Базата и шоуто „Къртицата“ завинаги. Каква е причината за неговата елиминация и можел ли е да се спаси, Мишо разказва пред bliasak.bg. 

Очакваше ли да си първият отпаднал от шоуто „Къртицата“? Михаил: Не, определено не очаквах да съм първият отпаднал. Определено съжалявам, защото това, за което бях влязъл, беше екшънът и сериозните състезания – било то физически или психически, и мисля, че още много можех да покажа в това отношение. Но, за съжаление, нещата се развиха по този начин, поради ред причини.

Някои от участниците те номинираха с аргумента, че не си се раздавал в игрите. Михаил: Ще кажа нещата в тяхната последователност. Първо, в тази игра трябва да има стратегия, а участниците все още не са наясно как да играят. Всичките не бяхме наясно, включително и аз. Защото сега, с всеки следващ излязъл, нещата ще стават все по-ясни и по-ясни за тях, защото половината от тези, които ми забиха копието, го направиха, не защото смятаха, че аз съм Къртицата, а по-скоро заради личностно нехаресване, ако мога така да се изразя. Главно това са момичетата, които бяха готини, около 90-ти набор, млади, с по 10 години по-малки от мен, които не ме възприеха, защото аз имам едно по-серт поведение и те го възприеха по-скоро като личностно към тях и общо взето бях добрия избор за гласуване. Ако се замислиш, там има едно разделение между известни и неизвестни. Общо взето всички, които гласуваха за мен, бяха от тези, които са по-непопулярни лица и може би не успяха да ме възприемат и разберат. С другите се разбирахме, по някакъв начин те разбираха държанието ми и точно това тук показва, че в тази игра трябва да има стратегия. Това, което искам да кажа е, че момичетата не, че са толкова малки, просто им липсва житейски опит, за да вникнат по-дълбоко в нещата. Иначе са си ОК.

Добре де, ти не можа ли да използваш някакъв мъжки чар? Михаил: Точно това тръгнах да казвам. Че това е игра, в която трябва да се подходи със стратегия, но ние не съумяхме да го направим. Реално преди два дена, не само аз, всички ние, се осъзнахме и нещата започнаха да влизат в релси, защото вътре изолацията доста влияе, наистина влияе. Не е толкова готино, колкото изглежда по телевизията и точно това не трябва да се прави, което направих аз – аз бях себе си. А трябваше точно това, което казваш ти, трябваше да смекча моето държание, към тях да се държа по друг начин, да играя роля, защото това е стратегията.

Значи ти дефакто си нямал стратегия? Михаил: Както в живота, и тук подходих по един начин – винаги импровизирам, никога не правя планове и това ми беше грешката. Момичетата ми изглеждаха много готини, по-фриволно, по-лигаво се държат и като не им отговориш веднъж, два пъти и те го възприемат все едно: „Я, тоя, сега, на какъв ми се прави?“ И се настройват срещу теб и те номинират. Ако бях подходил към тях по друг начин, нямаше да съм аз, а щяха да забият копията на Любо. Ето, елементарна малка грешка, която обаче се оказа не толкова елементарна.

Ваня Щерева каза, че ти си направил много голяма грешка като не си се усетил да забиеш копието си на Рут, за да уеднаквите малко или много бройките си. Михаил: Да, така беше в един момент. Но, не сбърках, защото като го погледнеш накрая, аз бях с шест копия, където и да бях забил моето, никакъв шанс. Рут беше с две копия. Нямаше никой с повече от две копия. Изборът, който направих, беше абсолютно сигурен, аз съм сигурен в него, но където и да го бях забил моето, нещата бяха сериозно поведени. А има и един такъв момент, че те се и повлияха, където са повечето копия. Защото точно на тази първа номинация всички са объркани още. Сега ще видите, че след всяка седмица, след всеки изгонен, ще играят все по-умно и по-умно. Затова казвам, че дотук не играхме по правилния начин. Играхме малко на личностна основа.

Да, ти като цяло беше номиниран на личностна основа и от мъжете, и от жените. Видно не те харесваха, беше като „черна овца“. Михаил: Като „черна овца“ точно не. Ето, като чаках час и половина да ме изкарат от Базата, бях в студиото, където предават директно камерите и телевизорите, и голяма част от другите участници казваха: „Не искаме тези, които гласувахте за Михаил, да ни говорите повече! Сърдити сме ви!“ Което показва, че в момента, в който си тръгнах, те са осъзнали какво се случи. Ето, например, Николета и Азис, които се самономинираха…

… беше чиста игра. Михаил: Да, чиста игра, неутрален вот. Но те не се замислиха, че, ако бяха играли по друг начин, можеха да ме спасят. Те искаха аз да остана, но го помислиха как да го направят. Не, че ги обвинявам. Но, например, ако те си бяха забили копията на Любо, или на Тони, и с моето копие, ще се получат нещата. Така че имаше две три копия, които изгоряха безполезно.

Кой според теб е Къртицата – известен или неизвестен? Михаил: Аз много добре знам кой е Къртицата, мога обаче да кажа кои трима или четирима човека може да са. Къртицата разбрах кой е още днес, защото съм единственият, който може да върже нещата отвътре и отвън. Днес в едно от студията, в които бяхме, четейки нещата на зрители и разни коментари, ги вързах с факти, които са вътре и получих проблясък, както се казва. Не се шегувам – разбрах кой е Къртицата.

Известен или неизвестен е? Михаил: Мога да кажа, че Къртицата може да бъде сред Кирил Ефремов, сред Гибона, сред Деян Донков и сред Тони. Това са хора, които имат психика и физика да го направят. Защото да си Къртицата е изключително трудно. Трябва да му се окаже една много голяма чест, ако стигне до края, защото замислете се, това са три месеца, той постоянно трябва да бъде в роля, трябва да е силен физически и психически, защото и той е човек. Да е силен в изпитанията, да не се предава, защото както стана при мен, веднага ще го заподозрат. Всеки има страхове – ще ядат ли някакви гадости, ще ги погребват ли, Къртицата не е машина и трябва да изкара три месеца. За него е сигурно, че ще седи докрая, защото него го пази продукцията да не излезе, по някакъв начин те му помагат, то няма начин. И този човек знае, че няма мърдане и е там три месеца. Този факт самият мен ме побъркваше – да седя там три месеца. Това е много дълго време.

А ако го номинират? Михаил: Той отива на тест, който винаги ще го спечели. Трябва да отговори на въпроси за себе си.

Каза само мъжки имена, значи мъж е Къртицата, така ли? Михаил: Да, мъж е Къртицата.

Защо да не е жена? Михаил: Защото вътре няма жена, която да се справи психически с това нещо. Много е тежко и няма да може да устиска.

Това първото риалити шоу ли е, в което си кандидатствал? Михаил: Не, преди сме разговаряли за Survivor, първият път, когато го правеше Слави Трифонов. Стана едно разминаване – първо ме избраха, в последния момент, когато тръгнаха нещата с паспорти и визи, взеха друго решение и взеха някой на моето място и така.

Говори се, че си се включил в това шоу, за да станеш популярен? Михаил: То неизменно ставаш по-популярен, но от друга гледна точка всяко чудо е за три дни. Особено както съм излязъл пръв. За да станеш популярен, трябва да имаш някакво телевизионно време, което в случая не се получи. Влязох, защото исках да покажа какво мога в екстремните и психическите изпитания. Затова много ме е яд, че излязох толкова бързо. Аз съм спортист, в мен има много спортна злоба. Спортист съм от дете, във всякакви различни сфери, това ми носи удоволствие. Честно казано мен ме интересува кешът, а не популярността. Ако беше възможно да ми дават пари без да ме показват по телевизията, щеше да е най-добре. Аз съм на този принцип – а не да ме дават по телевизията за без пари. Защото много се дразня, в много сфери, които снимаме, обаждат ми се и когато стигнем до въпроса за парите, аз казвам определена сума и те казват: „Е, ма ние ще си намерим друго момче“. Еми, намерете си момчета, които ще се снимат само, за да ги дават по телевизията. Това е ужасно.

За какво щеше да използваш парите, ако ги беше спечелил? Михаил: Първо, не се знае колко пари можеш да спечелиш. Иначе щях да направя едно сериозно пътуване, например, до някое по-екзотично място, някъде по-далече.

С приятелка? Михаил: Да, даже с две или три.

С гадже? Михаил: С две или три. С едно е скучно, разбира се. Вече не е модерно да си само с едно гадже. (смее се) В момента нямам сериозна приятелка, но не съм сам. Иначе с толкова пари, защо да не си с повече от една, кой би отказал.

Имаш собствен бизнес. Михаил: Точно седмица преди да вляза в „Къртицата“ се дипломирах магистратура хидрогеология, аз по образование съм инженер, правих водоснабдяване на рудник „Брезник“, който е за добив на злато и сребро. В момента говорят много за него по новините, който тепърва ще се разработва. Това е, с което се занимавам на 50%. Другото, с което се занимавам, е към актьорското майсторство. От 7 години се опитвам и ми доставя удоволствие.

В кои продукции си се снимал? Михаил: Последно в „Етажна собственост“, епизодични роли в някои от външните продукции, които се снимат от време на време у нас. Но всяко нещо с времето си.

Какво мислиш за фолк певиците? Михаил: Те са чудесни.

Питам те, защото разбрахме, че си имал връзка с Милица. Михаил: Милица е най-страхотният човек, когото познавам в моя житейски опит и е най-близкият човек до мен.

В смисъл – какви сте? Михаил: Не мога да я определя конкретно, наистина, колкото и да не ти се вярва. Но Милица е много голям човек. А иначе за фолк певиците като цяло – те са страхотни, много ги харесвам, готини мацки, кой не ги харесва. Зависи с какво отношение гледаме на тях.

Значи Милица е този човек, за когото ми казваш, че е до теб в момента? Михаил: Аз разбирам човек до мен, в момента, в който да живее с мен. След като живея сам, Милица си живее в Пловдив, тя не е в София, как да кажем…

Значи отворена връзка? Михаил: Ми, не знам. Не мога да кажа. Примерно, ако сме в приятелски отношения, аз се опитвам нещо и то не стане. Не бива така да говорим.

От колко време се познавате? Михаил: От три години.

Вярно ли е, че една от бившите ти приятелки те е издържала, когато си бил в период без работа? Михаил: В период без работа? Първо такъв период не е имало, защото аз от шест години се занимавам с една много голяма транспортна фирма, с хладилна техника, така че коя е тази приятелка не знам. Аз не съм имал сериозна връзка последните шест години и не знам коя е тази, която ще ме издържа. И трябва да има доста финанси да ме издържа, това е интересно. Ако има такава, пратете я, защо пък. (смее се)

Би ли се възползвал, ако си в труден период? Михаил: Дай, Боже, да не съм в труден период, точно затова се занимавам с всестранно различни дейсности, за да мога да лавирам. Дали бих се възползвал, не мога да кажа, но хората са за това, за да си помагат. Ако трябва да погледнем от семейна гледна точка, ако примерно ти имаш мъж и дете и той в момента е без работа, какво, ще го оставиш ли? В крайна сметка всичко може да се случи.

Има доста млади момчета, които го правят – да ги издържат жени. Михаил: Но аз не съм младо момче. Аз съм вече с бяла коса, бяла брада. (смее се)

Кой мислиш, че ще спечели „Къртицата“? Михаил: Моят фаворит е Деян Донков. Но надали някой може да каже кой ще спечели. Той определено е най-якият играч и заслужава най-много да го спечели.