Топ 10 на най-яките MMO според българите ~ MMORPG news

43
Добави коментар

Home »
класации
» Топ 10 на най-яките MMO според българите

MMORPG news състави класация на десетте най-яки MMO според читателите на блога. Всеки един, участвал в анкетата, имаше възможността да даде няколко възможни отговора.

10. На десетото място можеше да се класират различни игри, тъй като имаше много отделни гласове за множество MMO-та, като AION, Raiderz, новата игра за възрастни Scarlet Blade и също така неостаряваща Perfect World. Имаше гласове и за българската Guns and Robots, която набира сили и вече даже е и на български език. Десетото място можеше да заеме и Star Wars The Old Republic, но то бе отредено за руската Allods online.

9. TERA. Играта стана free – 2 -play и набра за кратко време много фенове, както заради безплатния вече модел, така и заради нон таргет системата на бой.
8. Lineage 2 -още една традиционна и неостаряваща MMORPG, за която аз мислех, че вече е загубила феновете си у нас, но явно това не е така.
7. Guild Wars 2. Една действително много добра игра, която можеше да се класира и на по-високо място, ако българите не бяха такива маниаци на по-състезателните игри.

6. Warthunder. Новият авиосимулатор определено е много добър (ще видим какво ще се случи след появата на World of Airplanes). Забелязва се, че има много българи, които са любители на историята и игралните им интереси са насочени към подобни игри. Отделно лично аз забелязах една „жажда“ за авиосимулатори у хора, които не са кой знае какви фенове на останалите видове MMO.

5. Cross Fire. Нашите геймъри определено обичат шутърите от край време и класирането на петото място на Cross Fire не е изненада.

4. Diablo 3. Тук голямата реклама вероятно си казва думата. Четохме много за нея до появата й, а и все пак тя се явява продължение на останалите от серията Diablo.

3. World of Warcraft. Трето място за неостаряващата игра, която продължава да с развива. Според мен това показва, че българите си падат по традиционното и не залитат по постоянно появяващите се нови игри, макар някои от тях да са много по-добри.

2. World of Tanks. Белоруската игра зае заслужено второ място, което е моето лично мнение, но потвърдено от гласувалите. Тематиката на популярната игра завладя за кратко време целия свят, като събра десетки милиони привърженици, между които и явно много българи.

1. League of Legends зае първото място, което показва, че българските играчи определено обичат популярната MOBA. Състезателният дух определено надви приключенските игри и тези с историческа екшън тематика. Добрата новина лично според мен е, че играчите показват желанието си за работа в екип.
Не искам да коментирам вкуса на българските играчи по отношение на онлайн игрите, за това ще ви покажа една руска класация на популярния портал Goha.ru. Там се вижда, че играчите предпочитат да експериментират и се включват веднага в новопоявилите се игри още във фазата на закрития бета тест даже и на китайските и корейски сървъри. Нашите от своя страна предпочитат дълго време да „тъпчат“ на едно и също място, като Mu Online например, за която има достатъчно сървъри в родината ни. Вижте и класацията на Goha.ru:
10. Blade & Soul
9. SWTOR (Star Wars The Old Republic)
8. Ultima online
7. World of Warcraft
6. Age of Conan
5. Lord of The Rings
4. Lineage 2 
3. EVE Online
2. Guild Wars 2
1. ArcheAge

В тази класация прави впечатление, че някои от игрите ги има на руския пазар именно на руски език, което ги прави и популярни – Lineage 2,  EVE Online, World of Warcraft, Lord of The Rings. ArcheAge се очаква през есента да тръгне на руски език, издавана от руските mail.ru, но играта още я няма в Европа, като дори руснаците ще й се зарадват преди европейците. Те обаче вече я играят на корейските сървъри и не им пука от йероглифите. С помощта на програмки „русофикатори“ те отдавна пробваха и Blade & Soul, която чакаха с огромен интерес, но явно го пренасочиха към по-амбициозната и грандиозна ArcheAge.