Кола падна в дупка на Дунав мост

4
Добави коментар
mignews
mignews

Част от Дунав мост в българския участък пропадна тази нощ, след като в бетонната конструкция зейна огромна дупка с размери около 1 метър на около 80 см. Движението по съоръжението е ограничено само в едното платно, а не е изключено да се вземе решение за неговото временно затваряне. По-късно беше спряно движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона.

Само за 12 часа дупката се е разширила, като тенденциите са да продължава да нараства. Бетонните отломки са паднали на жп линията, която преминава отдолу.  На мястото има само стърчащи арматурни железа, а поради сериозните вибрации от преминаващите тирове не е изключено целият участък да пропадне.Няма проблеми и образували се колони от автомобили или задръствания.

По думите на специалистите от Пътно управление – Русе причината са остарялата конструкция на Дунав мост, който е на 60 години, както и интензивният трафик. За едно денонощие по моста преминават близо 4000 автомобила, половината от които са тирове. Предстои в понеделник специалисти да огледат състоянието му и да преценят какъв ремонт трябва да се извърши.  Заради пропадналия участък са пострадали 3 коли. Въпреки сравнително високите температури тази зима, по пътищата са се отворили двойно повече пукнатини и кратери.