Монтаж и демонтаж на фаянс

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Много хора подценяват сложността на монтирането и демонтирането на плочките и смятат, че с малко повече упоритост и вяра в собствените им умения ще могат да се справят с нея. По принцип не, е изключено, но вероятността да се провалят в начинанието, е много по-голяма, отколкото тази да успеят. Поставянето на плочки изисква много по-сериозни умения и усилия, за да бъде успешно. То не се изразява само в това да намажеш плочката с цимент и лепило и да я поставиш върху стената или пода. Трябва да се стараете да вървите в права линия, да оставите място за фугите, нивелацията също, е от голямо значение и още куп други неща и тънкости, които в никакъв случай не са маловажни и могат да Ви изиграят лоша шега, ако ги подцените и пренебрегнете.

Демонтажът на фаянс също не, е толкова лесен колкото изглежда. За неговото осъществяване са възможни два варианта – при единия, плочките се правят на сол и се изхвърлят, докато при втория, фаянса може да се премахне по такъв начин, че плочките да не бъдат повредени и да ги използвате отново. С първия бихте се справили и сами, ако сте малко по-сръчни и разполагате с нужната техника, но с втория, е абсурдно да си мислите, че ще успеете да го приложите на практика. Колкото и материали да сте изчели, за тази работа се изисква опит, който се добива с времето, а повечето хора от Вас едва ли цял живот са се занимавали с подобна работа, за да знаят как да отлепят плочките, без да ги повредят.

Затова най-добре се обърнете към професионалисти, които да се заемат с извършването и на двете операции. Така ще си гарантирате, че всичко ще премине без никакви проблеми и усложнения, а за Вас ще остане само приятната част от ремонта – да обзаведете и да се настаните в стаята.