Типове мъже – Алфа, Бета, Гама

1
Добави коментар
Starlight
Starlight

 

Съществува неосъзнато разделение на мъжете според тяхното поведение в обществото от страна на жените. На базата на това разделение се основава и тяхното неосъзнато отношение към силния пол.

Всяка жена ги разделя по следния начин:

Алфа-мъжкар. Водачът – силен, мощен, едър, бърз и ловък. Той носи добър генофонд,  който женската би искала да предаде на своето потомство. Той обаче не може да подсигури опека на това поколение, защото нашата женска не може с нищо да го задържи. Единственият вариант е тя да му е нужна по някаква причина и да се възползва от това. Тук идва времето на втория тип.

Бета-мъжкар. Те не са носители на завидни гени и не интересуват сексуално женските.  Те обаче могат да предложат липсващата досега надеждност и опека за потомството. Накратко – пари.

Понякога, когато момичето има нужда от емоции и романтика, която не получава достатъчно от Алфа, тя може да го потърси от Бета, който с удоволствие ще й предостави всичко, което може – и което тя пожелае.

Имаме  красавци и богаташи. Вторите компенсират генетичните си недостатъци с материални преимущества и грижа. Това не е универсален пример за абсолютно всички животни, но пък е достатъчно често срещан.

Във връзка с това разделение има и два основни начина на поведение от страна на мъжете. Любовникът – ясно е какво осигурява. Спонсорът – осигурява всичко останало.

Първата стратегия отнема доста по-малко време и пари от втората. Има обаче и начини за преминаване от Бета към Алфа.

Гама. Най-тъжната категория. Този мъж няма чар, няма пари, няма умения в общуването, страх го е да за говори даже най-грозното момиче и от гледната точка на еволюцията – той няма никакви шансове.

Обаче, тъй като ние за разлика от животните – можем да се развиваме и да се променяме доста по-осъзнато – този тип мъж също има всички шансове да премине поне в Бета категорията.

Въпрос е да си признае и да почне да работе над себе си и своите комплекси, което никак не е лесно.

Автор: Сергей Гринглаз

Хареса ли ти статията? Ако е така – сподели я с другите, натискайки бутона по-надолу!