Транссексуалната пророчица Адриана от Рудозем: Похитителите ще върнат дъщерята на Брендо!

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Даскалът Андрей Миронов от родопското градче Рудозем е първият „революционер” на Балканския полуостров, дръзнал да си клъцне мъжкото достойнство и на негово място да му присадят… вагина, понеже още от дете се е чувствал като жена. Независимо, че си има съпруга и дъщеря. Оттук-нататък „патриархалната” ориентация съвсем се обърква – 23-годишната днес щерка на Андрей /Адриана/ има… две майки, а заченалият я някога баща остава в историята. И като ЕГН, и по регистри. Затова и семейната нишка е прекъсната.18 май 1992 г., 10 и 15 ч. цяла България беше вперила немигащ поглед в БНТ как в продължение на близо три часа д-р Калоян Персенски, хирург в общинската болница на Ардино, „обработва” и изрязва мъжкия полов орган на Андрей Миронов от Рудозем. В кървища, зрелищност и натюр, от което мнозина телезрители припаднаха пред екраните. Днес транссексуалната Адриана Миронова гледа да стои далеч от светлините на прожекторите и медийния интерес. Вече се е кротнала, отдавна е „осребрила” щенията си, а в момента работи не с новия си полов орган, а с… „третото си око”. Спрягана е за най-добрата родопска Касандра – гледа на пророческо кристално кълбо, разхвърля тесте от карти „Таро”, вглежда се в текстове от Корана и Библията, вика духове на починали, влиза в астрални полета, прави муски за късмет и още какво ли не. Търсят я хора и от елита, и от простолюдието. Местните от миньорското градче, най-вече родителите й, отдавна са свикнали със странностите й и я приемат такава, каквато е.Единствено пред “ШОУ” Адриана изпада в откровена изповед, разказва за странното си житие-битие и прави разбор на ситуацията, в която се намираме.
– Адриана, привет от екипа на “ШОУ”! В каква форма ви откриваме в края на март? Последния път, когато ви гостувахме в Рудозем, се оплакахте, че от застоялия живот сте поналяла снага…
– В много добра форма съм и в много добро настроение! Горе-долу си регулирах килограмите, но не съвсем. Но пък и не полагам някакви свръхусилия – хапвам си, каквото ми се яде.

– На 18 май ще се навършат 21 години, откакто в ардинската болница екип под ръководството на д-р Калоян Персенски смени пола ви и от Андрей станахте Адриана, а първата на Балканите сложна медицинска интервенция бе предавана директно по БНТ. Съжалявате ли за нещо оттогава досега?
– Не, никога не бих съжалявала! Когато правя нещо, знам как и защо го правя. Винаги съм била оптимист във всяко едно мое начинание.

– Чувате ли се отвреме-навреме с д-р Персенски? Като човек, който наднича и в бъдещето, не успяхте ли да предвидите, че известният хирург ще си има доста неприятности като главен лекар на местната болница, да го предупредите, за да вземе някакви предпазни мерки, преди да бъде свален от този отговорен пост?
– За последно се чувахме по телефона. Ами то, каквото си е написано на човек, то ще му се случи все един ден. Доколкото знам, д-р Персенски е добре, работи си по специалността – хирургия, а лично на мен не се е оплаквал от нищо.

– Дарбата ви като една от най-търсените ясновидки в Южна България, до която се допитва и елита, и простолюдието, как се развива – по възходяща спирала, в застой ли е или с напредването на годините, простете за нетактичността, започва да се губи?
– Как да е?! /учудено – б.а./… Имам усещането, че само след 4 години ще е по-добре, отколкото сега /има предвид дарбата си – б.а./.

– Ако си бяхте останали като Андрей Миронов, като даскал в местното школо, как смятате – би ли се отворило „третото око” у вас? Дали пък именно смяната на пола не провокира, не извади на „показ” ясновидските ви заложби с някакъв необясним досега феномен?
– И преди съм имала усещането, че мога да надниквам в човешките съдби, в предстоящите събития, но сега прозренията ми вече са много по-силни. Винаги съм имала някакъв вътрешен импулс – още от дете и като мъж, но като жена като че ли дарбата ми се развива постоянно.

– Гадаете на хора от висшия ешелон – депутати, политици, бизнесмени, олигарси… Из Рудозем се говори, че благодарение на тях поддържате сравнително добър жизнен стандарт, което означава, че са доволни от услугите ви. Кои по-известни личности са ви посещавали напоследък?
– Всякакви, всякакви идват, но, разберете, че имена не мога да цитирам – всичко става на четири очи, като между клиент и терапевт. И не е честно някак си да бъда откровена…

– А как виждате конфигурацията на политическите партии на предстоящите парламентарни избори на 12 май?
– С политика много-много не се занимавам, но предчувствам, че ще има нова вълна от стачки и протести,

някои известни хора може и бой да ядат

/шеговито – б.а./… Усещам голяма „черна” вълна и много неприятности, които няма да стихнат в предстоящите две-две и половина години. Няма да е никак лесно! Които и да дойдат на власт. Това е по пътя на логиката, не само моята.

– А защо ГЕРБ, според вас, сдаде властта, коя е причината? Екипът на Бойко Борисов дойде с амбициите да бъде стабилен и непоклатим, но месеци преди да му изтече мандатът подаде оставка?
– Ако аз му бях съветник /на Бойко Борисов – б.а./, сигурно екипът му нямаше да рухне /кръшен смях – б.а./. Ами да си помислят най-напред. Кой те избира? – народът. Пенсионерите в България са най-активни, а ти да тръгнеш да правиш магистрали, арени, зали…

По-добре вдигни пенсиите на възрастните хора! Тогава те няма да протестират срещу теб. Младите хора ходят да работят по чужбина, значи на тях не можеш да разчиташ. Другите са болни, а навсякъде масово закриват малките болници. Не се мисли за малкия, беден човек, а именно той избира. Това с високите сметки на тока беше голям номер! Не знам кой им го погоди, но един ден все ще се разбере…

– Търсят ли ви и обикновени, бедни хорица, които навярно идват при вас с кошничка яйца или бохча с ошав и плодове от домашната градинка. За какво най-често ви навестяват?
– О-о-о, проблемите им са хиляди! Но най-големият им проблем е дали ще оцелеят в тази криза, дали ще си намерят работа в чужбина, как ще изхранят децата си.

– През лятото на 2011 г. с очите си видях опашка пред скромния ви дом, кацнал на баир в крайния квартал на Рудозем – имаше и луксозни автомобили; и коли втора-трета употреба; и хора, дошли пеша. Разкажете за някой по-интересен случай от практиката ви за последните години?
– Няма случай, в който да не съм помогнала, не че се хваля. А случаите са хиляди, чакай малко да помисля… Сещам се за едно болно дете с тумори в главата, на което бяха отказали помощ в България, Германия, Русия… Отчаяните му родители накрая „акостираха” при мен. Казах им, че ще изцерят рожбата си и ще намерят спасение, ако я заведат в скандинавска страна, където мирише на… риба. „Видях” и точното място, отпратих ги на конкретен адрес. А детето до този момент беше отписано. Най-радостното е, че се оправи.

Давам и муски за късмет, заредени с положителна енергия. За мен всичко е късмет, но си има и чалъми как той да се поощри и тогава вече могат да станат чудеса, дори и да се върне отписан живот. Аз точно това съм овладяла – тайната на късмета, и с това помагам. Една директорка на училище я бяха нарочили да я махат. Но обърнах съдбата й. Тук е силата ми!

– Някои от така наречените мутри, на които сте помагали навремето, днес бизнесмени с „бели якички”, все още търсят ли ви? Няма как и да не ви попитам – ще бъде ли върната отвлечената 10-годишна Лара, дъщеря на задържания в италиански арест Евелин Банев-Брендо, спряган за кокаинов бос?
– Имам положително усещане в добрия развой на събитията. Ще се намери начин да се върне това дете! Не знам кой какво знае, но тук дали става въпрос за пари или за влияние, или за нещо по-сериозно, тепърва ще се установи. „Виждам”, че похитителите не са разчитали на крупни суми, иначе веднага биха поискали солиден откуп. Вярвам в добрия развой на събитията.

– Адриана, според календара на Маите светът трябваше да загине, тотално да рухне на 21.12.2012 г., но мрачната прогноза не се сбъдна. Вие повярвахте ли в злокобното предзнаменование, или предварително го бяхте отхвърлили? Известно е, че контактувате с небесни сили, откъдето черпите информация…
– Никога не съм очаквала на тази дата края на света, защото винаги съм се виждала, че

ще умра възрастна

/Адриана в момента е на 48 години – б.а./. Подозирам, че Маите са сгрешили, но не чак толкова с много. Имам някаква представа за свършека на света – преди това ще има доста катаклизми, виждам много вода, под която ще потънат държави и градове. Черни облаци ще се стелят нагоре-надолу, зарази ще дойдат… Аз това време няма да го дочакам, да му мислят следващите поколения.

– А как виждате бъдещето на България? Казахте, че още 2-3 години ни трябват, за да се оправим?
– България ще навлезе в апогея си едва към 2016-2017-а. В момента косвено ни управляват чужденци, които ни доят като дойни крави. Едва след 3-4 години у нас ще дойдат чужденци, които ще съживят страната ни.

– И един интимен въпрос – в последното си интервю за „ШОУ” казахте, че от много години не сте правили секс, че наблягате повече на лежерния домашен уют и ходене по ресторанти с приятелки. Има ли в момента близък до вас човек, с когото да споделяте всичко съкровено?
– Да – майка ми Мутах.

Едно интервю на Георги АНДОНОВ