Профилактика на рак с хомеопатия

28
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Хомеопатията има приложение при всички болести, достатъчно е само да отидете при лекар – хомеопат!

Кога помага и кога не хомеопатията?

Този алтернативен метод на лечение може да се прилага при всякакъв вид заболя­вания. Неговите възможности свършват условно в момента, когато се налага оперативна намеса или животоспасява­щи манипулации. Но дори в тези случаи хомеопатията помага, като ускорява оздравителния процес и подобрява значи­телно качеството на живот на пациента. Например, при счупена кост е нужен ор­топед, който да я намести. Впоследствие, обаче, следва дълъг период на изграждане на костта – съществуват хомеопатични средства, които подпомагат и ускоряват този процес.

Хомеопатията има място и при лече­нието на ракови заболявания и което е най-важно, лекарите хомеопати, членове на Асоциацията на лекарите хомеопати в България (АЛХБ), познават допълни­телни признаци за ранна диагностика и лекарства за профилактика. Най-важното, което трябва да се знае е, че прилагането на официалната медицина и на хомеопатичния метод не се взаимоизключват. Напротив, те се допълват и си помагат.

Определяне на лечение

След като лекарят хомеопат е придобил цялостна представа за състоянието на пациен­та, той анализира получената информация. На тази база класическите хомеопати или т.нар. уницисти предписват на своя пациент едно-единствено лекарство, чийто лечебен ефект отговаря на моментното състояние на болния. При промяна – подобряване или влошаване на здравето, медикаментът се сменя с такъв, който е подходящ за новото състояние. Хомеопатите плуралисти предписват комбинация от различни лекарства.

Лекарствата

Хомеопатичните медикаменти се приготвят от изцяло естествени съставки с растите­лен, животински или минерален произход. Специалната технология на получаване на лекарствата се нарича потенциране: това е процес на поетапно разреждане на субстанци­ята със спирт и вода в определено съотноше­ние (1:10,1:100 или 1:50000 и т.н.), последвано от т.нар. динамизиране – разтръскване на разтвора. Целта на „динамизирането” е въпреки ниската концентрация на субстанцията, тя да запази лечебната си сила.

На етикета на всяко хомеопатично лекар­ство е обозначена неговата потенция, т.е. на съотношението между субстанцията и раз­творителя: колкото тя е по-висока, толкова по-разредено е лечебното вещество.

 

 

Публикувано в категории: Алтернативна медицина

Автор Спасова

Суровото кашу – суперчистач на тялото

Ядките кашу изтребват грам-позитивните бактерии, които развалят зъбите, причиняват акне, туберкулоза, стрептококови пневмонии и проказа

Рецептата на проф. Мермерски за лечение на рак

Проф. Христо Мермерски твърди, че тази рецепта лекува всички видове рак и пречиства организма из основи.

Диета при рак на дебелото черво

Ако живеете заради пържолата, бекона и хотдога, жертвате не само артериите и стройната фигура, но подписвате смъртната присъда и на дебелото си черво.

Диета при рак на простатата

За мъжа в западното общество ракът на простата изглежда неизбежна съдба.

Диета при рак

Ако смятате, че рискът да се разболеете от рак зависи от гените, сте само наполовина прави.

Подсладителят захарин предпазва от рак?

До скоро определяха подсладителя захарин като опасен за здравето, но последните медицински изследвания сочат, че той не е вреден, дори предпазва от рак

Може ли да се лекуваме с бира?

Бирата съдържа полезния компонент ксантогумол, който въздейства на здравето положително в няколко посоки. Сред тях е профилактиката срещу рак, Паркинсон, Алцхаймер.

Диета при рак на белия дроб

Ако пушите, трябва веднага да спрете.

Какви билки помагат при проблем с ушите?

При проблем с ушите можете да ползвате следните билки

Пет храни, които могат да провокират рак

Здравето ни до голяма степен зависи от храните, които приемаме редовно. Понякога не се замисляме какво точно изяждаме и не си ли причиняваме вреди, които стават осезаеми едва след време?! Специалистите определят пет обичайни храни, които могат да повишат риска от рак

Чашка киноа на ден спасява от ранна смърт

Доза от една чашка киноа дневно може да ви спаси живота – твърдението е на учени от Харвардския университет. Според техни изследвания само 34 грама от тази храна, изчислени към порцион от 1000 калории, намаляват риска от ранна смърт със 17%.