Всичко което трябва да знаете за рекламата в Интернет

2
Добави коментар
west.salat
west.salat

Рекламата в Интернет или онлайн реклама стартира през 1994 г., когато ХотУайерд решава да продава банерни реклами на няколко рекламодатели. В САЩ са регистрирани приходи от около 7,1 млрд долара. през 2001 г. Обаче Дотком балона отслабена много от началото на рекламната индустрия, също така намаля и търсенето на Интернет рекламата и свързаните с нея услуги.

Индустрията за реклама в Интернет възвърна своята инерция от 2004 г., с появата на бизнес модела „Web 2.0“ се увеличи броят на фирмите прилагащи покупка и продажба на рекламно пространство в своите уеб страници.
Повечето уеб сайтове, с изключение на сайтовете за транзакция, като eBay, генерираха приходите си от продажба на рекламни места, разпределени за промоции на продукти на своите рекламодатели.
През първата половина на 2007 г. рекламодателите само в САЩ са похарчили повече от 10 млрд. долара реклама в Интернет на уеб сайтове, а тове е около 14% от всички разходи за уеб реклама.

Дялът на рекламата в Интернет извършвана по електронен път ще се увеличи значително с течение на времето, тъй като все повече мобилни устройства, телефони и телевизори са свързани към Интернет и хора прекарват повече от времето си на тези устройства.
Рекламата в Google седемкратно увеличени пазарната си стойност от август 2004 г., когато бе оценен на 29 млрд. долара още в онези години. През 2007 г. няколко компании на пазара за онлайн реклама са завишили от 10 до 15 пъти своите годишни приходи

Услуги за реклама в Google за България може да откриете на този адрес – http://webreklama.org/vidove-uslugi/reklama-v-google