Активистки от FEMEN изненадаха Путин и Меркел в Хановер

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Активистките от украинското движение FEMEN проведоха показна акция днес на Хановерската промишлена изложба, съобщава Bild.de. Когато Ангела Меркел и Владимир Путин разглеждали щанда на компания Volkswagen, няколко девойки, които били сред многобройните журналисти, се промъкнали през охраната и се съблекли голи до кръста.

„Току що секстремистки на FEMEN извършиха антидиктаторско нападение над Путин в Хановер“, се съобщава в микроблога на групата в Twitter.

Активистките викали нецензурни лозунги на английски език. Тези фрази били написани на телата им. Охраната е задържала момичета, а равнопоставените посетители продължили с разглеждането на изложбата.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел обсъди прогреса по въпроса за облекчаването на визовия режим между Русия и Европейския съюз, но призна, че той тече по-бавно, отколкото Русия би искала.

„Надяваме се, че по този въпрос ще продължим да вървим напред стъпка по стъпка. Може би не така бързо, както това иска Русия. Но смятам, че вече са видими някои съществени успехи, включително за тези, които имат постоянни икономически контакти. Ние ще продължим да работим в тази насока”, посочи Меркел в речта си при откриването на Хановерското промишлено изложение.

През февруари тази година Германия сне възраженията си срещу отмяната на визите за притежателите на служебни паспорти, за което настояваше Москва. Сега този въпрос се разглежда от Европейската комисия.

Етикети:

Ангела Меркел | Владимир Путин | Хановер | FEMEN