Какво представлява балсамът от алое вера?

2
Добави коментар
simse
simse

Балсамът от алое вера е хидратиращ продукт за коса, чиято основна съставка е алое вера. Тъй като е естествен овлажнител, алое вера се използва за хидратиране в много различни продукти за коса и тяло. То може да направи косата по-мека и лесна за оформяне, както и да й придаде блясък. На пазара има много различни видове балсами от алое вера на различни цени и с различни съставки.

Сухата коса може да е проблем и за мъже, и за жени и хората, които живеят в изключително сух климат са склонни да страдат от суха, трудна за контролиране коса. Използването на балсам е начин за възстановяване на хидратацията и здравето на увредената коса. Балсамът от алое вера съдържа алое, за да облекчи прекомерната сухота и да възвърне хидратацията, която се губи при миене на косата със шампоан. Този балсам може да бъде полезен и за тези, които страдат от изсушаване на скалпа и пърхот.

Балсамът от алое вера съдържа и други съставки като пантенол, зехтин, витамин, лайка, растителен протеин и плодови масла. Много от тези балсами не съдържат парабени, изкуствени оцветители и аромати. Често се съдържа и масло от жожоба, тъй като то е много подхранващо и придава блясък на изтощена и увредена коса.

Повечето хора нанасят балсама след като са измили косата си и го отмиват, но понякога той може да се използва и като балсам без измиване. Той може да се комбинира с други балсами и продукти за хидратиране за повече мекота и подхранване. Много хора, които използват балсамът от алое вера използват и шампоан, съдържащ алое вера или други хидратиращи съставки.

Балсамът от алое вера може да се направи в домашни условия, използвайки хиратиращи съставки. Например добавянето на сок от алое вера към обикновен балсам е лесен начин за постигане на по-силно омекотяване на скалпа и косата. С комбинирането на съставки като гел от алое вера, етерични масла, лимонов сок и лайка също можете да направите домашен, омекотяващ балсам. Приготвянето на домашен балсам може да бъде по-изгодно като цена, а освен това е по-екологично.

Честото миене на косата я лишава от естественото й овлажняване и дори когато се използва балсам, косата може да се усеща суха и дехидратирана. Когато се използва балсам от алое вера, хидратацията в косата се запазва и резултатът е по-здрава коса. Тези които използват сешоар, преса или маша за оформяне на косата си също може да се възползват от свойствата на балсама от алое вера или друг хидратиращ продукт за коса. Ако косата е твърде суха или увредена, балсамът може да се остави да действа за една нощ и да се измие сутринта, за да осигури още повече хидратация.