Как да си направите перфектната профилна снимка

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Първото впечатление може да бъде от голямо значение. В днешното технологично време, завладяно почти изцяло от интернет, представата за дадена личност може да бъде изградена и от профилите в социалните мрежи. Или по друг начин казано – истинският живот среща Facebook, Twitter, LinkedIn и т.н. Затова профилната снимка може да окаже голямо влияние върху впечатлението, което оставяте както у приятелите си, така и у работодателите и колегите.

Ще се опитаме да ви дадем най-полезните съвети, за да ви помогнем да направите най-хубавата и ефектна профилна снимка. Ето какво да правите и какво да се опитвате да избягвате:

1. Планирайте снимката

Най-хубавите снимки имат концепция или поне добре подбран тоалет. Дами, гримирайте се възможно най-леко и семпло – колкото да подчертаете красивите си черти (малко спирала и очна линия са напълно достатъчни). Подберете дрехите си, но не се нагласяйте прекалено, за да не е изкуствено. Накрая просто оформете косата си в любимата си прическа (но не кок с безброй фибички и обилно количество лак) или просто я пуснете небрежно.  

2. Подберете мястото

Фонът на снимката ви е много важен – стара сграда, стена на къща, тапет на цветя и т.н. Също така ако искате да изглеждате по-естествено, постарайте се да уловите най-подходящата дневна светлина.

3. Помолете някого да ви снима

Снимките в близък план не винаги са най-сполучливото и приятно за окото творение, особено ако ползвате камерата на телефона си. Затова, помолете някой приятел да ви снима с по-хубав апарат. Ако пък няма желаещи, просто ползвайте самоснимачката и забравете нелепите и абсурдни снимки в огледало със светкавица… тип искрящите вампири от една добре позната сага.

Facebook

4. Обработка

Да, няма да минете без малко поправки. Не става дума за професионални умения по Photoshop, а за лека корекция на цветовете, контраста и коригирне на някои несъвършенства по кожата. Именно заради последната опция не е необходимо да мажете лицето си с тонове фон-дьо-тен. Леко коригирайте и осветлете или затъмнете на места, където е необходимо, но се опитайте да запазите естествения вид на снимката, доколкото това е възможно.

http://www.wikihow.com

5. Качване

Ако за вас е важно колко лайка и коментари ще получи снимката ви, погледнете в интернет съветите и изследванията, където подробно е обяснено, кога са най- посещаемите часове в социалните мрежи.