Хартиените издания и Интернет

5
Добави коментар
ppktechno
ppktechno

Хартиените издания и Интернет

В ерата на технологиите, вестниците вече не са чак толкова търсени и купувани. Това, което преди се смяташе за малък тираж, за по-малко от десетилетие започна да се смята за голям, а пазарът на хартиените издания като вестници и списания значително намаля, като останаха единствено тези, които реално дават ексклузивна информация и то по начин, който никой друг и другаде не може да предложи.

В днешно време хората се движат с таблети, нетбуци и смартфони, откъдето се информират за случващото се – почти безплатно. Повечето вестници вече предлагат и свои безплатни онлайн издания, но те се издържат единствено от реклами и е несигурно дали биха могли да се издържат само от тях. На фона на тази незавидна тенденция за пазара на хартиени издания, се оказа, че луксозните списания все пак се продават, и то добре.

Наскоро прочетох едно интервю на Светослав Кантаджиев – маркетинг директора на сп. Биограф, където той казваше, че дори очаква ръст в рекламните бюджети на списанието тази пролет, което означава, че нещата при тях вървят доста добре. Имам приятел, който работи в магазин в мола и той ми сподели, че списанията като това наистина се продават като топъл хляб. Специализираните мъжки и женски, както и унисекс лайфстайл списанията като Biograph понякога дори изчерпвали тиражите си.

Стори ми се интересно това и си купих това списание, в опит да разбера защо хората дават по няколко лева за него. Наистина оформлението е страхотно, фотографите са с високо качество, публикуват се пълни биографии на известни личности, има и много рубрики за актуална мода, кулинария според сезона, диети, и много други наистина полезни неща. Списанието е много информативно, а невероятния му графичен дизайн го допълва и дава усещането за луксозно издание, което човек си заслужава да притежава.

Излиза, че все пак за някои хартиени издания бъдеще има, но шаблонът, даван досега от тях трябва да се разчупи, а крайният продукт да бъде истински качествен.

Google+ Comments