Фейсбук е най-добрият работодател в света

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Социалната мрежа Фейсбук беше определена за най-добрата компания за работа в света.

Фейсбук е най-добрият работодател в света

Гугъл заема шесто място в класацията, а в топ 20 присъстват още седем технологични компании.

Класацията е създадена от британския сайт Glassdoor въз основа на анонимни оценки на компаниите от техни служители. Той използвал тези отговори, за да състави ежегодната си класация „Изборът на служителите“.

Към декември миналата година във Фейсбук работеха 4619 души, а през октомври компанията откри инженерен отдел към офиса си в Ковънт гардън, централен Лондон. Компанията остана на трето място в класацията миналата година.

Служителите на Фейсбук посочили, че джагите, един ден в годината, посветен на видео игри, и тенис на маса са някои от начините им да се забавляват. А всеки млад родител в компанията получава 4000 долара, съобщава в. „Ню Йорк Таймс“.

IT компанията Ривърбед, чиято централа се намира в Сан Франциско, е на трето място в класацията. Социалната мрежа на професионалисти ЛинкедИн е 14-та най-добра компания за работа в света. Компанията Нешънъл Инструментс с офис в Нюбъри, графство Бъркшир, е на осмо място, а сред другите технологични компании в топ 20 са Акамай, Рекспейс, Гартнър и Уъркдей.

Glassdoor позволява на потребителите да споделят цялостните си впечатления за работата за дадена компания, както и да разкриват подробности за заплатата си, за процеса по кандидатстване за работата. Сайтът съобщи, че е получил близо три милиона оценки и съобщения за заплатата. /БГНЕС