Търси се най-красивата и цветна градинка

2
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

За втори път в Павликени се обявява конкурс за най-красива цветна градинка. Надпреварата е под надслов „Заедно правим Павликени по-цветно“ и ще продължи до 31 август, а класацията ще бъде обявена за празника на Павликени на 19 септември.

Целта е да се запазят и развият традициите на този край в отглеждането на декоративни храсти и цветя, да се облагородяват и опазват междублокови пространства и зелени площи, да се засили у гражданите чувството за опазване на зелените площи.

Конкурсът се провежда в две категории: за най-красиво оформена градина (зелена площ пред еднофамилна къща) и за най-красиво оформено междублоково пространство. Приемат се номинации единствено за градини/кътове в публичните пространства на Павликени.

Кандидатите със собствен труд и по свое естетическо виждане трябва да оформят цветна градина в избрана от тях публична площ. Не се допуска номинирането на оформени градини/кътове в частни имоти.

Участниците в конкурса ще се оценяват от петчленно жури, включващо представители на Общински съвет Павликени, общинска администрация Павликени, в. „Павликенски глас“ и специалисти по озеленяване.

Журито заседава веднъж в периода 1 – 18 септември 2013г. за класиране на подадените заявки за участие.

По време на периода на конкурса (март – август) е възможно участниците да заявят посещение от журито в удобен за тях ден с цел по-доброто оценяване на оформлението на градината в момента, когато тя изглежда най-добре, според създателя й.

Наградите съответно за първите три места са 400, 200 и 100 лева. Има и една поощрителна награда.

Повече информация за конкурса „Заедно правим Павликени по-цветно“ може да откриете на сайта на Община Павликени.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме