Чаша бира на ден против стрес!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Хмелът намалява стреса и “отключва” хормоните на щастието!

 

Според проведени наскоро научни изследвания, умерената консумация на бира – до 1 литър на ден за мъжете и половин литър за жените, повишава качеството и продължителността на живота и намалява смъртността с до 20%. Една от основните причини за това е наличието на изключително полезната, но много рядка молекула никотинамид рибозид, която се бори със стареенето на клетките. Пивото не съдържа мазнини и холестерол, а има лесно усвояеми захари. Това го прави идеално за отслабване. При умерена употреба на бира човешкият организъм си набавя и специфични вещества, съдържащи се единствено в хмела. Хмелът намалява стреса и „отключва” хормоните на щастието!

Бирена мая

Основен продукт за производството на бира е бирената мая. Става дума за микроскопични гъбички, които бързо се размножават, след като са погълнати. Те съдържат един куп полезни вещества. Като хранителна добавка бирената мая може да се намери главно под формата на капсули и таблетки или на прах. Бирената мая благоприятства храносмилането и стимулира „мързеливите” черва. Протеините, които се съдържат в нея, подобряват дейността на стомашните сокове и тонизират мускулите на храносмилателния тракт. Освен това бирената мая обновява стомашната флора, когато балансът й е нарушен. ВНИМАНИЕ: Не е подходяща за хора, които страдат от възпалителни заболявания на храносмилателната система. Тя не може да замени назначеното от лекаря лечение – това е само хранителна добавка.

Бирената мая помага за отслабване, като абсорбира захарите и мазнините, намалява апетита и засища. Можете да направите един 3-месечен курс с по 2 ч.л. бирена мая заедно с храната. Най-добре денят ви да започва с голяма чаша вода, в която са разтворени 3 ч.л. бирена мая. През този период не консумирайте  колбаси и тестени изделия (пици, хамбургери, банички). Хранете се три пъти на ден и избягвайте сладки и мазни храни. Много е добре да увеличите движението – тичане, разходка в парка и много смях!

 

 

Справете се с безпокойството и вредното влияние на стреса

 

Публикувано в категории: Здравословен живот » Здравословно хранене

Автор Спасова

На вашите въпроси отговарят специалистите

Пушенето само на няколко цигари вредно ли е?

Вижте защо е полезна парната баня!

Банята е много добра за нервната система, защото кръвта приижда към кожата, което много ни помага да се отпуснем.

Пет ползи за здравето от „креватната гимнастика”

Със сигурност знаете, че „креватна гимнастика” означава секс.

Пет козметични ефекта на бирата

Има ли нещо по-освежаващо от една охладена бира в горещ летен ден?! Тази популярна напитка обаче може да се използва не само за утоляване на жаждата.

Най-добрите билки за релаксация на мускулите

Прочетете какви билки можете да използвате при нужда.

Колко калории се изгарят с въже?

Днес здравословният начин на живот стана много модерен.

Няколко йога упражнения за премахване на стреса

Възстановителната йога приоритизира тишината, спокойствието и уравновесеното състояние на ума, дори повече, отколкото по-традиционните форми на йога.

Как да се отървете от лунички у дома?

Много хора, които се сблъскват с проблема лунички, повече от веднъж са се питали: “Как да се отърва от луничките с домашни средства?”

Научете какво се лекува с черен оман (зарасличе) – народна медицина

Още войните на древния Рим са използвали черния оман (Symphitum officinale L.) за лечение на ставите, зарастване на рани и заздравяването на костите.

Лечение с каланхое – използване на тинктура и сок

Много хора имат у дома си това стайно растение, но не всеки знае, че то е алтернатива на известния женшен и помага за лечение на много заболявания.

Диета при остеопороза

Чашата мляко и здравите кости вървят ръка за ръка.

Диета при рак на гърдата

Жените са по-предразположени към развитие на сърдечносъдови заболявания, но ракът на гърдата всява най-голям ужас сред тях.