Такос с кайма и салата – стъпка по стъпка в снимки (Tacos)

83
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Ако обичате царевичните питки, известни като тортила, то няма как да не ви допадне и ястието такос. Според източниците, такос е мексиканско ястие, което се прави предимно от тези питки, завити на руло, а в тях се добавя пълнеж от телешко, свинско, пилешко месо, морски дарове, сирене и др.

Като цяло може да се каже, че такос се яде без прибори, точно като сандвич. Той могат да се гарнират с различни сосове и зеленчуци – домати, лук или маруля.

Преди да започнете сложете меките питки във фурната, на 200 градуса за около 10 минути, така че да станат приятно хрупкави.

Необходими продукти: 16 питки тортила; 900 гр говежда кайма; 1 консерва доматено пюре; Сол на вкус; 1 консерва зрял фасул; 1/2 чаша гореща вода; 1 маруля, нарязани на ситно; 1 чаша чери домати, нарязани на половина; 1 чаша настърган кашкавал (сирене чедър);

За дресинга: 1/4 чаша майонеза; 1/4 чаена чаша заквасена сметана; 1/4 чаша сос салса; Лют сос (по желание).

Инструкции за приготвяне: Запържете каймата за няколко минути на котлона като я отцедите от излишната мазнина. След това добавете доматеното пюре, боба и топлата вода.

Разбъркайте докато всички съставки се съчетаят добре, след това добавете сол, ако е необходимо. Оставете сместа на котлона на слаб огън. Междувременно направете дресинга като разбъркате заедно майонезата, заквасената сметана, соса салса и лютия сос. Опитайте дресинга и ако има нужда добавете сол и черен пипер. За да направите вашите такос, първо напълнете питките с изобилие от зелена салата.

След това сложете с лъжица сместа с месото. Идва време да подредите доматите и сиренето/кашкавала.

Най-отгоре леко поръсете соса и сервирайте веднага!