Уорън Бъфет се кани да купи Suntech?

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

от GreenTech.bg на 09/04/2013

Акциите на силно затруднената китайска фирма за фотоволтаични панели Suntech скочиха с 28 на сто след появата на неофициална информация, че американският милиардер Уорън Бъфет обмисля оферта за компанията.

Позовавайки се на неидентифициран източник, новинарската служба при Hong Kong Economy Times съобщи, че фирмата на Бъфер MidAmerican Energy Holdings обмисля придобиване на производителя.

Редица други китайски слънчеви фирми – включително Trina Solar, всяка от които наскоро съобщи, че очаква отново да излезе на печалба през втората половина на годината – също се зарадваха на покачване на цените на акциите си при появата на добрата новина.

MidAmerican отказа да коментира мълвата, но медиите пишат, че подобна сделка би се вписала в схемата на поведение, в рамките на която Бъфет подкрепя редица нашумели фирми за чисти технологии и възобновяема енергия.

Въпреки това анализаторите предупредиха, че всякасделка от този вид ще доведе значителни рискове, тъй като Suntech е изправена пред сериозни финансови предизвикателства.

Публикувано в Бизнес