easyJet въвежда олекотени седалки с ергономичен дизайн във всички свои нови самолети

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Третата по големина авиокомпания в Европа easyJet обяви, че въвежда нови, леки и по-удобни седалки на борда на всички свои нови самолети. Първият от 14-те нови самолета се доставя днес, а останалите предстои да бъдат снабдени с новото оборудване в зависимост от периода на доставка (от сега до края на следващото лято).
Външният вид на пътническия салон също е преработен, за да се създаде по-модерно усещане. Новото покритие на седалката е сиво с оранжеви акценти, в унисон с нов килим и специално проектирано за еasyJet оранжево осветление на пътеката между седалките.
Седалката SL3510, ергономично проектирана и произведена от Recaro, оптимизира комбинация от пени, за да се осигури най-добрия комфорт за пътника. Облегалката е с 15 градусов наклон за спокойна позиция на сядане, а тънкостта й осигурява повече пространство за пътниците. Освен ползите за клиентите, лекото тегло на новата седалка ще подобри ефективността в консумацията на гориво и намаляване на въглеродните емисии.
Питър Дъфи, маркетинг директор на еasyJet, коментира: „easyJet избра седалка Recaro, защото вярваме, че тя ще осигури по-голямо удобство на полета и че нашите пътници ще забележат разликата. Седалката е ергономично проектирана съобразно комфорта на пътника. Ъгълът на облегалката е предварително определен за заемане на спокойно седнало положение, а самата седалка е предназначена да осигури повече пространство за пътниците. Тя има по-малко тегло, намаляващо консумацията на гориво, което ни дава възможност да продължим да поддържаме ниски цени – дори и когато цените на горивата остават на високи нива“.
Компанията Recaro, със седалище в Германия, е глобален доставчик на качествени седалки за самолети. Разработчиците й са фокусирани върху ергономичните качества при производство на седалки и осигуряването на максимално пространство за пътниците за един удобен полет. Компанията е носител на няколко награди за новаторско и екологично устойчиво развитие на своите продукти в авиационната индустрия, като Crystal Cabin Award в категорията „Индустриален дизайн/интериорна концепция“.
Новата олекотена седалка на еasyJet е само един пример за ангажимента на еasyJet за намаляване на въглеродните емисии. Авиокомпанията изследва внимателно всички аспекти на своята дейност, за да гарантира, че работи по най-ефективния начин. Въглеродният отпечатък на един неин пътник е с 22% по-малък от този на друг пътник на традиционна авиокомпания, ако двамата заедно летят по един и същ маршрут и с един тип самолет.
Освен новата седалка, еasyJet въвежда леки колички за обслужване на пътниците на борда, както и аеродинамични подобрения като шарклети на крилата.