Тези билки помагат при подути крака

2
Добави коментар
Galana
Galana

Тези билки помагат при подути крака

Polina+
11 април 2013

Често след дългия работен ден или пък по някаква друга причина забелязваме, че краката ни са подути или са се образували отоци на някой места. За щастие билките и тук могат да повлияят с полезното си действие. Вижте няколко билки, които могат да облекчат подобни проблеми.

1. Магданоз

Много хора отглеждат магданоз в градината си или в саксии, защото той е чудесна добавка към салати и различни ястия. Той действа като мощен диуретик и съдържа минерали, витамини и хлорофил-вещества, които са важни за здравословното хранене.

2. Глухарче

За повечето хора това растение е просто досадна плевел, но за билкарите не е така. Обикновеното глухарче (Traxacum officinale) също е природен диуретик и освобождава тялото от излишната вода. Употребата му може да бъде под формата на чай, тинктура или капсули.

3. Гинко билоба

Една известна и с незаменими свойства билка от китайската медицина. Тя подобрява кръвообращението, в резултат на което намалява задържането на вода в стъпалата и краката. Преди да започнете лечение с гинко билоба заради проблеми с кръвообращението е препоръчително да се консултирате със специалист в областта.

4. Мента

Вана с масло от мента облекчава уморените и подути крака. Условието е водата във ваната да бъде толкова гореща, колкото може да се изтърпи. Краката се накисват за не повече от десет минути, а веднага след това се заливат с леденостудена вода за около 30 секунди. Ментата премахва отоците и едновременно с това тонизира и освежава краката. Ако обаче не забележите ефект от употребата на ментата обърнете се към специалист.

ВАЖНО: Ако публикацията Тези билки помагат при подути крака ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: