Робърт Дауни младши получи плюшена Чебурашка

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Холивудският актьор Робърт Дауни младши получи плюшена Чебурашка при визитата си в Москва, където представи третия филм от поредицата за „Железния човек“, чиято официална премиера ще е след около месец.

Робърт Дауни младши получи плюшена Чебурашка

„Железният човек 3“ на режисьора Шейн Блек е продължение на приключенията на милиардера, изобретател и супергерой Тони Старк. Този път ексцентричният богаташ ще се изправи срещу враг, чиято сила и могъщество не познават граници.

Комиксите за Железния човек се появяват за пръв път в едно от американските списания през 1963 г. „Не мога да си обясня неговия успех“, призна актьорът, който също така е известен и с превъплъщението си в Шерлок Холмс. Робърт Дауни благодари на всички почитатели на сагата. „Има роли, които знаеш, че трябва да изиграеш“, добави той, уточнявайки, че именно такава е била ролята на Тони Старк.

На въпрос дали по нещо си прилича със своя филмов герой, Дауни беше уклончив: „Всеки човек има някаква вътрешна травма. Тя може да бъде полезна, но и да го сломи. Тони има травма, която го кара да се облича целия в стомана и да помага на останалите“.

Попитан коя негова последна постъпка е достойна за супергерой, той отвърна с усмивка: „Бързата смяна на памперси“.

В тази връзка руските журналисти заявиха, че си имат свои супергерои и подариха плюшена Чебурашка, предназначена за детето на актьора. При връчването на куклата тя запя: „Сега съм заедно с Гена“, което предизвика много сърдечен смях и добро настроение в залата за пресконференции.