Най-интересните приключенски филми през 2013

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

1. Земята: Ново начало (After Earth)

Действието на филма се развива 1000 години след като природни катаклизми са накарали хората да напуснат земята и да намерят убежище на нова планета. Уил Смит играе уважаван генерал, чийто кораб е ударен от астероид и заедно с 13-годишния си син той се озовава отново на Земята.

2. Прелестни създания (Beautiful Creatures)

„Прелестни създания“ е първият филм, базиран на първата част от бестселър поредицата „Хроники на чародейците“. Пренася в съвременен Ню Йорк, където тинейджърка открива, че е потомък на организация, от полухора и полуангели, наречена Ловците на Сенки, които водят древна битка за опазване на света от демони.

3. Скитница (The Host)

Базиран на едноименния роман на създателката на вампирската сага „Здрач“ и петте филма за историята на Едуард и Бела, Стефани Майър, описва свят, в който извънземни същества са се преселили на Земята и са обладали телата и съзнанията на всички хора. Тялото на Мелани Страйдър също е превзето от извънземен разум, но младото момиче не се предава като останалите и решава да се бори за спасяването на човешката цивилизация.

4. Забвение (Oblivion)

Режисиран от Джоузеф Козински, „Забвение“ проследява героят на Том Круз, който патрулира в небето над Земята, унищожена от извънземно нашествие години по-рано.

5. Хензел и Гретел: Ловци на вещици (Hansel&Gretel: Witch hunters) Манията по приказките скоро няма да отмине. Новата история на Хензел и Гретел е поредното доказателство за това. С характерен черен хумор и зрелищни визулани ефекти, филмът проследява порасналите Хензел и Гретел. Пресъздаден е един по-нов поглед на познатата история за брат и сестра, изоставени в гората и случайно попаднали в бонбонената къща на зла вещица, които са силни бойци, отдадени на клаузата да се защитават взаимно.

6. Джак, убиецът на великани (Jack the Giant Slayer) Това е модерна приказка, която разказва за крехкия мир между хора и гиганти. Но мирът е нарушен след като група гиганти отвличат младата принцеса. Хората организират тайна мисия , с надеждата да спасят принцесата без да се разпалва война.

7. Оз: Великият и могъщият (Oz the Great and Powerful) Това е един от очакваните фантастични филми през 2013 г. „Оз: Великият и Могъщият“ е преразказана класическа приказка. В главната роля участва Сам Рейми, известен с първите три филма на Спайдърмен и култувата поредица The Evil Dead.

8. Мъж от стомана (Man of Steel) След завършека на трилогията за Батман, Супермен се завръща през 2013 г.     Във филма е разказана историята на Кларк Кент, който се превръща в Супермен. Той ще се опита да защити Земята и едновременно с това да се противопостави на силите за сигурност, които го приемат за заплаха.

9. Стар Трек: Попадане в мрака (Star Trek Into Darkness) В дългоочакваната втора част на „Стар Трек“, капитан Кърк и екипажът на Enterprise получават заповед да се върнат у дома и откриват, че невъобразимите сили на ужаса и хаоса от дълбините на тяхната собствена организация са унищожили целия флот и всичко, в което са вярвали, потапяйки света в дълбока криза.

Етикети:

най-интересните приключенски филми | филми 2013