10-те най-грозни прически във футбола

15
Добави коментар
alkatraz
alkatraz

Къде ли са им били главите? Те са най-големите звезди в световния футбол и получават цяло състояние, защото го заслужават. Но по някакъв начин те правят едни от най-големите модни гафове. Джибрил Сисе, Роби Савидж, Кристиан Циге и Алекси Лалас са експериментирали с косите си в миналото, но всички те не са достатъчно достойни, за да попаднат в класацията на „Сън“ за 10-те най-грозни прически във футбола. Ето и призьорите:

10. Анди Карол

 

Плитчиците изглеждат като перфектната фризура за футболист. Те са практични, лесни за поддържане и модни, макар че последното е спорно. Това е така, освен ако не сте младока Карол. Нападателят показа новия си имидж срещу Уест Хем през януари и вкара два гола. Но след като стана обект на закачки от страна на съотборниците си и феновете на отбора, той бързо си върна предишната рошава прическа.

9. Маруан Фелаини

 

Белгиецът притежава вероятно най-прочутата прическа в Премиър лийг в момента. Играчът от средната линия на Евертън, който понякога се изявява и в нападение, бележи доста голове този сезон. Явно грамадната му коса е предимство за него при ударите с глава. Всъщност спокойно можем да кажем че неговата прическа се превърна в култова на „Гудисън Парк“.

8. Дейвид Джеймс

 

Вратарят на Англия вероятно би могъл да пусне на пазара свое собствено списание за прически в резултат на множеството експерименти със стила, които е правил. Но няма нищо по-грозно или нелепо от тази негова зализана фризура от 2006 година. След като се пробва с плитчици и обръснат като скинхед, Джеймс заложи на любимата прическа на джентълмените, а именно коса, разделена на две. Той обаче беше скъсан от майтапи, в резултат на което бързо захвърли гела.

7. Дейвид Бекъм

 

Бекс е една от най-големите модни икони на планетата и неговите различни по стил прически са световно известни. Феновете станаха свидетели на транформацията на британския футболист от размъкнат в метросексуален тип с маникюр. Дейвид вдъхнови много модни тенденции по време на своя апогей – той беше сплетен на плитчици, с бръсната глава и какво ли още не. Но дори и негово величество модния идол не успя да убеди феновете да подражават на неговия мохикански стил през 2001 година.

6. Крис Уодъл

 

Ако има класация на най-големите модни престъпления в нея със сигурност ще попадне Крис Уодъл. Бившето крило на Нюкасъл, Тотнъм и Шефилд Уензди беше една от най-големите звезди на Англия през 80-те години на миналия век. Но неговият талант на терена винаги ще бъде опетнен от ето тази прическа (б.р. тя всъщност беше много модерна навремето, особено в Бундеслигата и българското първенство). След като се премести на работа в телевизията обаче той промени вкуса си към по-добър, поправи грешката си и се подстрига.

5. Кевин Кийгън

 

Ако прическата на Крис Уодъл беше определяща за стила през 80-те, то накъдрената фризура на Кевин Кийгън бе върхът на сладоледа през 70-те. Пуделоподобната прическа на футболиста някак плени въображението на нацията и стилът на Кийгън беше широко приет. За щастие, повечето снимки и репортажи от тази епоха са или в черно и бяло, или са с лошо качество, така че тези тъмни дни във футболната мода остават някак си в сянка.

4. Джейсън Лий

 

По света няма много футболисти, за чиято прическа има измислена песен. Точно такъв е случаят с Джейсън Лий, като парчето и днес се пее по терените. По време на престоя си в Нотингам Форест през 90-те, Лий слушаше „Той има ананас на главата си“ в почти всеки мач. Повече от десетилетие по-късно 37-годишният Лий продължава да играе футбол в аматьорския Кетъринг Таун, но времето очевидно е взело своята жертва и сега той е с гола глава.

3. Тарибо Уест

Творческият стайлинг на Уест може и да не е най-яркият в подборката на „Сън“, но той е поставен на трето място заради факта, че футболистът не промени прическата си през цялата си кариера. Докато на някои играчи им стана скучно или неудобно от собствените им модни приумици, то нигейрийският защитник остана верен на своите „оръжия“. Той прекара на терена почти 15 години, като е играл за Интер, Милан, Оксер, Дарби и Плимут.

2. Карлос Валдерама

 

Колумбиецът е вероятно единственият играч в света, станал по-известен с косата си, отколкото с футболните си умения. Той е играл в Южна и Северна Америка, както и няколко сезона във френския Монпелие, но все още името му е известно на всички в Европа благодарение на неговата щура, къдрава и изрусена африканска прическа. Футболните фенове в Англия първи обърнаха внимание на ексцентричния Валдерама по време на световните през 80-те. И Карлос, който е играл 111 пъти за своята страна, е култова фигура до ден днешен.

1. Роналдо

 

Бразилецът Роналдо е един от най-великите нападатели на всички времена, но той намира място и в Топ 10 на най-грозните прически. След като беше коронясан като най-добрия футболист в света, сега той оглавява и класацията на „Сън“ със своята безумна фризура от световното първенство през 2002 година. Въпреки че изведе „Селесао“ до рекордна пета титла в Япония и Южна Корея, той опропасти всички снимки с шокиращия си бретон. Прическата бе в стил „изглежда бръснарят е пропуснал малко от косата му“. Скоро след Мондиала Роналдо стана един от най-скъпоплатените играчи благодарение на трансфера му в Реал (Мадрид) за 28 млн. паунда. Той изглежда е използвал част от парите, за да си купи прилична самобръсначка, тъй като оттогава Роналдо винаги е с гладко обръсната глава.

ЕТО И НЯКОЛКО ПРОПУСКА НА „СЪН“ ЗА ШАНТАВИ ПРИЧЕСКИ, КОИТО СЪЩО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДАТ ВИДЕНИ:

Казуюки Тода

Рене Игита

 

Алекси Лалас

 

Боби Чарлтън

 

Вагнер Лав

 

Абел Шавиер

Бакари Саня

 

СТЕФКА ЧЕТРАФИЛОВА