Остъкляване и къртене на балкон

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Почти не остана балкон от апартаментите старо строителство в София, който да не, е остъклен. Разходете се в квартала и се загледайте, и ще бързо ще установите този факт. Причините за това са няколко – намаляват се разходите за отопление, разширява се апартамента и не на последно място, фасадата добива много по-красив и представителен вид.

Въпреки, че някои хора се заемат сами с част от ремонтните дейности, които включва остъкляването на балкона, то нашия съвет, е да оставите всичко в ръцете на специалисти – от къртенето на подпрозоречното пространство, което разделя терасата от останалите помещения в жилището до остъкляването на балкона. Като цяло тази задача, е доста специфична и изисква уменията на опитни лица, които са врели и кипели в тази сфера.

При положение, че се доверите на фирма, която да се заеме с подготовката на балкона за остъкляването му, то няма за какво да се притеснявате. Тя ще се погрижи за всичко необходимо. На първо време ще бъде изпратен екип, който да направи оглед на обекта и да прецени в какво състояние е, защото, е възможно балкона да бъде в много лошо състояние и да не издържи на тежестта, която ще му бъде оказана, след като бъде остъклен. Вариантите за решаването на този проблем са два – ремонтират се и се укрепват на най-нестабилните му части, а при втория вариант се кърти балкона до основи и се изгражда наново. Разбира се, това зависи изцяло от състоянието му и спрямо него се определя кой от двата варианта ще бъде използван.

След като се направи оглед на обекта се пристъпва към действие. Обикновено, ако не възникнат някакви затруднения цялата работа ще отнеме не повече от няколко часа. Така, че не се притеснявайте, че няма да можете да изгоните майсторите от дома си. С наемането на доказана и реномирана фирма в бранша, то бъдете сигурни, че всичко около остъкляването и къртенето на балкона ще премине бързо, лесно и качествено.