Нови подробности за Skoda Snowman

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Още преди година се появиха слухове, че чехите подготвят нов кросоувър с името Snowman. Тогава се твърдеше, че този всъдеход отново няма да е позициониран в премиум сегмента и ще е доста по-евтин от съплатформеника си Touareg. В същото време ще предлага нелошо качество и същата проходимост.

Сега в интернет пространството се завъртя нова, отново неофициална информация, която затвърждава донякъде предишните данни. Според новите сведения Snowman ще се появи през втората половина на 2016 година, като кросоувърът ще е по-голям от Yeti, но ще бъде изграден не на базата на Touareg, а на тази на по-малкия Tiguan.

Визията ще е сходна с тази на новата Skoda Octavia, а салонът ще се предлага в две версии – с пет и със седем места. Първоначално под капака на Snowman ще се монтират TSI двигателите на VW с обем 1.4 литра (150 к.с.) и 2.0 литра (180 и 220 к.с.). Дизелите ще са двулитрови TDI мотори с мощност 150 и 184 коня.

Много интересна е и информацията за цената на Skoda Snowman в Европа. Според слуховете тя ще е около 22 000 евро. Както е известно, повечето производители определят по-ниски цени за нашата страна. Ако това се случи и със Snowman, може да се прогнозира, че у нас той ще се продава у нас на цени от 40 000 лева.