Съдът поряза бургазлийка за комшийско „fuck you“

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Бургазлийката Христина Дончева бе поряза от Бургаския районен съд по делото за английските псувни „fuck off” и „fuck you”, изречени в момент на гняв от съседа й Явор Николов. Тя му поиска 5000 лева обезщетение, тъй като публично я унизил. Присъдата е влязла в сила от 27 март т.г..
През август м.г. бургазлията Явор Николов изрекъл тези думи в момент на афект срещу съседката си Христина Дончева. Младият мъж често влизал в пререкание с Христина и мъжа й Белин Матев за паркоместа в района на бургаската улица „Гладстон”, където е и тяхното семейно кафене, съобщава „Флагман“.

След скандала Христина Дончева заведе дело срещу Явор за нанесена обида. По време на първото заседание вещото лице – лингвистката и поетеса Райна Димова беше крайно озадачена. Тя обясни, че в 28-годшината си практика, никога не била превеждала официално подобни изрази. В първия момент даже си помислила, че някой й спретнал скрита камера.

Според присъдата от 27 март Дончева ще трябва да заплати разноските по делото в размер на 751,30 лева на Явор Николов. /БЛИЦ