Най-калоричните напитки

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Източник: http://www.photl.com

Изобщо не пишем този материал, за да се оправдаваме за това колко много обичаме бирата, но ни се струва, че твърде често я нападат и я набеждават за напълняването. Истина е, че линията между алкохола и увеличаването на килограмите е много тънка, но бирата далеч не е най-големият виновник за това. За доказателство ще изброим няколко от най-калоричните питиета, които имат много повече калории от една бира.

Шери

И по-точно шерито „Pedro Ximenez“, което е една от най-сладките напитки на пазара. На нашия може и да я няма, но не сме 100% сигурни. Та, 120 мл от това десертно вино съдържат 320 калории.

Греяно вино

Любимото зимно питие, особено по Коледа, е много калорично, освен това е доста богато на въглехидрати. Една чаша съдържа 400 калории.

Белият руснак

Това е първият от киноманските коктейли, който заслужава внимание. Повишено внимание, защото един бял руснак съдържа 500 калории.

Маргарита

Една чаша от този иначе чудодеен коктейл съдържа 550 калории (колкото един хамбургер във верига за бързо хранене).

Дайкири

Това е един признат коктейл с родина Куба, станал известен през 40-те години на миналия век, когато ромът се намирал по-лесно от водката и уискито. Обаче едно дайкири има захарен сироп и ви носи цели 600 калории.

Пиня колада

Или както обичаме да ѝ казваме ние „пиня коладя“. Тя е изобретение на Рамон Мареро, който я измислил през 50-те години на миналия век. През 1978 г. той бил награден за продажбата на три милионния коктейл от този вид. А един коктейл пиня колада съдържа около 640 калории.

Студен чай Лонг Айлънд

Дори и да има вкус на студен чай, не е. И не правете грешката да го пиете на закуска или когато и да е, защото един такъв оригинален коктейл съдържа до 780 калории на чаша.

Виното

И за любителите на виното, разбира се, че зависи от самото вино, но средно една чаша мерло от 250 мл съдържа между 170-260 калории. Чаша бялото вино може да се похвали със средно 180-190 калории.

Безалкохолното

И последно – една кутийка кола от 330 мл съдържа 140 калории, докато голяма чаша портокалов сок има около 142 калории и повече.

Източник: The Drinks Business