Рисуване с iPad: 10 страхотни приложения за дизайнери (част 2)

2
Добави коментар
wweb
wweb

Таблетът е един от най-добрите помощници на дизайнера, защото предлага редица удобни функции. Доказахме го с първата част от колекцията „приложения за дизайнери“, събирайки няколко от най-добрите iPad платформи за рисуване, чертане и водене на бележки. Следва остатъка от полезни апликации в App Store.

Skitch

Мобилното приложение Skitch предлага стотици възможности, от рисуване на – каквото се сетите – до създаване на диаграми. Благодарение на разнообразните функции, вие можете да добавяте снимки и бележки към работните листове. Приложението, дори предлага автоматичен импорт на новосъздадените документи в Evernote.

 

Цена: Безплатно Производител: Evernote Изисквания: iOS 5.0 (или по-актуална версия)

 

Moleskine

С Moleskine можете да пресъздадете безграничната креативност, продуктивност и страст на твореца, който тайте в себе си. iPad приложението предлага инструменти за рисуване, писане на ръка и чертане.

 

Цена: Безплатно Производител: Moleskine Изисквания: iOS 5.0 (или по-нова версия)

 

 

Drawing Pad

Платформата Drawing Pad е цяло студио за дигитални изкуства. Съдържа разнообразни комплекти инструменти – различни видове хартия, моливи, пастели, флумастери, четки, тебешири и т.н. Въпреки, че първоначално е създадено за деца, приложението се използва от някой от най-големите имена в дизайнерската индустрия.

 

Цена: 1,79 € Производител: Darren Murtha Design Минимални изисквания: iOS 4

 

 

MagicSketchApp

MagicSketchApp също дава достъп до основните инструменти за създаване на дигитални рисунки и бележки, подобно на останалите приложения от този тип. Тук ще откриете и няколко допълнителни изделия, като въглен. Той поддържа и най-полезните формати – PDF и PNG.

 

Цена: 3,59 € Производител: nLinea Ltda. Изисквания: iPad с iOS 4.3 (или по-актуална версия)

 

 

Penultimate

Penultimate е сред най-скромните откъм функционалност приложения, защото съдържа единствено молив, гумичка и лист. Но, притежава една отлична способност – да оградите в кръг даден обект и да го преместите където пожелаете.

 

Цена: Безплатно Производител: Evernote Изисквания: iOS 3.2 (или по-нова версия)

 

 

Jot! Whiteboard Free

Приложението симулира бяла дъска, в която можете да разгърнете креативното си въображение. В Jot! Whiteboard имате възможност да споделите екрана си с други хора в реално време и заедно да обсъждате проекти, да рисувате и пишете едновременно.

 

Цена: Безплатно Производител: Tabula Rasa Изисквания: iPad с iOS 4.0 (или по-актуална версия).