Немска овчарка опита да спаси стопанина си

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Немска овчарка опита да спаси стопанина си, който колабирал, докато я разхождал.

Трогателната постъпка станала в блок 60 на варненския квартал „Възраждане. Когато мъжът паднал, животното опитало да намери някой, който да му помогне. Така се озовало чак на седмия етаж на кооперацията. Най-вероятно чуло, че една от вратите се отваря и застанало пред нея. Оттам се подало дете, което отивало на училище.

Първоначално обаче малчуганът се изплашил, когато видял едрото куче, и извикал баща си на помощ. Родителят запазил самообладание и излязъл да види защо кучето се е озовало там. Когато го видяло, животното тръгнало надолу по стълбите. Мъжът решил да последва четириногото. Щом се спирал, овчарката го чакала и гледала настоятелно, съобщи Varnautre.bg.

Накрая двамата стигнали до входа на блока, където безжизнен лежал стопанинът на животинчето. Бащата на детето веднага позвънил на 112, откъдето го инструктирали как да провери дали падналият на земята е все още жив. Въпреки че нямало такива признаци, бил изпратен екип на полицията и Бърза помощ.

Медиците дори използвали електрошок, за да съживят човека, но без резултат. Според местните починалият живеел в блок 39 в квартала. Според съседите си имал проблем с алкохола. Лекарите смятат, че това е и сред основните причини за смъртта. Не са намерени следи от удари, което означавало, че не е убийство.