Кератинова терапия за коса – фаза 1 – Reconstruct Keratin[204991]

1
Добави коментар
andrea_iv
andrea_iv

Реконструктираща серия за структурно възстановяване на похабена химически или физически увредена коса в три етапа.

• ФАЗА 1 – Reconstructor – Подготвя увредената коса за възстановяване. Кератинът прониква за времето на престоя през фибрите на косата и поправя повредения дял от кутикулата на косъма.

Начин на употреба: Нанесете върху суха коса по цялата дължина. Оставете да подейства 10 – 15 мин. и измийте обилно с вода. Нанася се на суха коса, може да се прилага както преди, така и след боядисване.

Reconstruct – Кератинова терапия за коса за възстановяване на сухи, изтощени, третирани, химически увредени коси:

Подготвя увредената коса за възстановяване. Кератинът прониква за времето на престоя през фибрите на косата и поправя повредения дял от кутикулата на косъма.
Реконструктиращата серия за структурно възстановяване на похабена химически или физически увредена коса е в три етапа.
Третирането с кератин в трите фази, патентовано и предлагано в този си вид само от EKS, може да се осъществи по два начина:

Първият начин „Класик“ е най-разпространеният и най-бърз начин на приложение:

На суха коса (без значение дали е чиста или мръсна, боядисана или естествена, къдрена или химически изправяна), се нанася Фаза 1 с четка за боядисване по дължините на косата. Избягва се нанасяне на продукт в корените. След 15 до 20 мин престой косата се измива на мивката с помощта на Фаза 2. Размачква се добре по дължината на косата до образуване на пяна. Препоръчва се разресване с широк гребен докато пяната е на косата. Изплаква се обилно с вода и се нанася Фаза 3 – маска. Отново третираме дължините на косата. Препоръчва се разресване с широк гребен. Престоява пет минути и се изплаква обилно с вода. По време на цялата процедура не се използват никакви други продукти.

Вторият начин на използване „Реконструкт“ е за коса която е много порьозна, суха и изтощена, но въпреки това трябва да се боядиса.

В пръскалка за вода се налива кератин Фаза 1 и се смесва с вода 1 към 1. Напръсква се косата обилно с получената смес и се пристъпва към боядисване. Няма значение боята дали е амонячна или безамонячна. След престой, определен от производителя на боята, пристъпваме към измиване с помощта на Фаза 2 и нанасяне на Фаза 3 по описания метод „Класик“.

Дерматологично тестван продукт.

Фаза 1: Опаковка от 500 мл. Производител: Intercosmo, Италия

Кератиновата терапия е процес на въстановяване на косата, за който е необходимо да се използват последователно трите фази на терапията по инструкцията на производителя. Използвайки само една от фазите Вие няма да получите желания резултат!

За постигане на оптимален резултат и най-добър ефект, Ви препоръчваме да използвате продуктите от серията заедно с Четка за Таласотерапия и Кератинова терапия – EKS (вижте продукта от тук).

Знаете ли че:
• Витамините от групата В  участват в синтеза на кератин и стимулират растежа на косата;
• Биотин – придава на косата твърдост и блясък;
• Цинк – активизира продукцията на кератин, а така също понижава дейността на ферментите, предизвикващи косопад при повишена секреция на мъжките полови хормони – андрогените;
• метионин и цистин – сяра съдържащи незаменими аминокиселини, тоест не се синтезират в организма на човека, но са крайно необходими за растежа на косата.
• Косата се състои предимно от кератин, който отговаря за еластичността и на ноктите.
• Обикновено скалпът се състои от 100 000 – 150 000 фоликули. Косата има силата на стоманена тел. Скъсва се чак след прилагане на сила, еквивалентна на 60 кг.
• Скалпът регенерира. Цикълът на растеж на косата е 28 дни.
• Белегът за оплешивяване може да се предаде чрез гените на бащата или майката.
• По правило естествено русите коси са по-гъсти от червените или тъмните.
• Пърхотът се появява в следствие от прекомерното излющване на мъртви кожни клетки от скалпа.
• Обикновено, благодарение на по-високите нива на женския хормон естроген, цикълът на растеж на косата е по-бавен при жените, отколкото при мъжете.
• Косата расте по-бързо през лятото, отколкото през зимата и през деня, отколкото през нощта.
• Шансът косата ви да стане сива се увеличава с 10-20 % на всеки 10 години след навършване на 30 годишна възраст.