Руски милиардер купи острова на Онасис

2
Добави коментар
mignews
mignews

Атина Русел получи 100 млн. долара от Дмитрий Риболовлев

Внучката на Аристотел Онасис – Атина Русел, е продала семейния остров Скорпиос на руския милиардер Дмитрий Риболовлев за 100 милиона долара, съобщи сп. Форбс. Формално купувач е една от компаниите в тръста, която представлява интересите на дъщерята на Риболовлев – Екатерина. От 2008 г. насам милиардерът предпочита да прави сделки на името на дъщеря си, тъй като от тогава е в развод със съпругата си, която регулярно подава искове за запор на имуществото му.

Скорпиос е остров в Йонийско море, на километър от сушата. На него има три жилищни сгради и яхтено пристанище. Онасис го купува през 1962 г. за около 10 000 лири стерлинги. Годишните разходи възлизат на около 1.5 млн. евро. На Скорпиос Онасис се венчава за Джаки Кенеди. Там се намира гробът му. Там са погребани и синът му Александър, загинал на 25 г. в самолетна катастрофа, и дъщеря му Кристина. Съседният остров Спарта също е на Онасис.

27-годишната Атина Русел търси купувач от 8 години насам, тъй като тя не посещава мястото. Освен това на съпруга й бразилеца , Алвардо де Миранда , му бе отказано гръцко гражданство. Риболовлев заема 13 място в рейтинга на Форбс с 9.1 млрд. долара. През 2011 г. постави рекорд, кат