Министър Владимир Пенев чете на ученици „Ние, врабчетата“, те му искат автографи

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

„Аз, преди да се пръкна, дълго време живях в яйцето. Да не ти дава господ да живееш в яйце. Вътре тъмно, ни прозорец има, ни врата има, на това отгоре е и толкова тясно, че човек няма къде да се обърне, ами седи по цял ден и по цяла нощ и не знае навън ден ли е, нощ ли е, слънце ли грее или пък навъсени облаци ходят навъсено по небето…“

Тези думи на сладкодумеца Йордан Радичков реди Владимир Пенев, забравил поне за 15-ина минути, че е министър на културата и изцяло превърнал се във врабче. Преживява неговите врабешки истории, а 100-ина деца го слушат, омаяни както от словото Радичково от „Ние, врабчетата“, така и от умението на актьора Пенев да се превърне в пернато.

Това се случи в петък в столичното първо 1 СОУ. Министърът на културата се включи в инициативата „Походът на книгата“, както отдавна беше обещал. Хлапетата от 3-и и 4-и клас разпознаха в него не министъра, а най-добрия герой от сериала „Под прикритие“. Затова го взеха „под обсада“ и го накачулиха за автографи. Най-смел се оказа четвъртокласникът Димо, който направо се заинтересува да науча края на сериала: „Ще победят ли добрите“, попита той. „Доброто трябва да побеждава какато във филмите, така и в живота“, успокой го „комисар Попов“.

В уличището се бяха постарали да посрещнат подобаващо госта. Библиотекарката Анастасия Динева подари на Владимир Пенев историята на училището, открито преди 135 години. Салонът беше украсен с най-любимите детски книги, отличени в „Малкото, голямо четете“, както и с много рисунки на ученици.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти