10-те най-скъпи бири в света

1
Добави коментар

Лятото е пред нас и всички знаем, че няма нищо по-добро за утоляване на жаждата от една ледена напитка.Ето и списъка на 10-те най-скъпи бири в света, които за любителите на тази напитка със сигурност ще е истинско удоволствие.

10. Pabst Blue Ribbon 1844.

Тази бира се продава от компанията „Pabst Brewing Company“и заема десето място в списъка на най-скъпи и най-интересни бири. Направена е от германския вкус на карамел и е оставена за узряване в бъчви за уиски. Тази бира е много популярна в Китай, заради острата тинктура и сладост. Бирата е бистра, леко газирана, светло златист цвят и е със съдържание от 4.74% алкохол. Цената на една бутилка от тази бира струва 44 щатски долара.

9. Jacobsen Vintage No.1

Като една от най-скъпите бири в света „Jacobsen Vintage No.1″е произведена в лимитирано количество и е направена за любителите на бира, за който 350 долара за бутилка не означава нищо. Произведени са само 600 бутилки, съдържанието на алкохол е 10,5%. Процесът на узряване е шест месеца в шведски дъбови бъчви, а бутилките са от 375 мл.

8. Crown Ambassador Reserve

Това е най-скъпата австрийска бира, която съдържа характеристична кристална сладост и свежестта на хмела. Узряването на тази бира става във френски дъбови бъчви, след което се бутилира в бутилки приличащи на шампанско. И на тази бира количеството е бутилирано – 7000 индивидуално номерирани бутилки. Бутилка от 750 мл. се продава за 94.99 долара.

7. Sink the Bismarck

Това е бирата с етикет най – силна бира в света. „Sing the Bismarck“трябва да се пие в малки количества и заради тази цел дизайнът на бутилката е направен, така че има капачка, която се затваря веднага след всяка глътка. Алкохолът в тази бира направена в Шотландия е 41%, а производител е компанията „BrewDog“. Цената за бутилка е 85 долара.

6. Schorschbock 57

Това е още една бира, която се нарежда сред най-скъпите в света. „Schorschbock 57″е комбинация от традиционната техника на ферментация с 5,5% алкохол. Бирата има опушен цвят с вкус на подправки, който свършва с аромат на стафиди. И тази бира е лимитирана – 36 бутилки, а цената на бутилка е 275 долара.

5. Antarctic Nail Ale

Тази бира е направена в малката пивоварна Перт и ледът буквално е донесен от Антарктида. Бутилирана е в само 30 бутилки. Цената на бутилка на търг в „Freemantleu“е 800 долара. „Antarctic Nail Ale“се смята за най-чистата бира в света, като се има предвид, че в процеса на производство се използва вода от Антарктида.

4. Utopias

След „Semuel Adams“ това е най-скъпата бира и е с 27% алкохол. „Utopias“ узрява в бъчви за шери, бренди, бърбън и уиски до 19 години и съдържа съставките на всички тези питиета. Има богата комплексна сладост направена от сироп от явор и хмел. Цената за тази екстравагантна бира е 150 долара за бутилка.

3. Tutankhamun Ale

Тази бира идва директно от пивоварна „Queen Nefertiti Royal“в Египет. Направена е така, че са използвани технологии, с цел да се разбере рецептата за бирата от древни времена. Рецептата е стара 3250 г. и е съживена от една страна на шотландският производител на бира Джим Мерингтън и от друга страна на екип от изследователи от 1990 г. Бирата съществува само в 1000 бутилки. Първата бутилка е продадена за 7686 долара, след което цената му пада на 75 долара за бутилка.

2. Space Barley

В света е известна като „космическа бира“. Space Barley е направена от ечемик, който се отглежда във вселената. Този ечемик е четвърто поколение семе прекарало в международната космическа станция през 2006 г. Има мек вкус, тъмен цвят и струва 110 долара бутилка.

1. End of History

Една от най-невероятните бири, която съвсем заслужено заема първо място е „End of History“и заслужава истински аплодисменти и овации, заради уникалността, която има. Тази белгийска бира се бутилира в бутилки, които са обложени от препарирани животни. „End of History“е бира, която привлича вниманието и заслужено е на първо място в списъка на необикновени бира. 765 долара струва бутилката от „End of History“, която се състои от 12 бутилки – 7 лисици, 4 катерички и 1 заек.