Бойко Борисов: Пенсионерите изядоха фискалния резерв

3
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Бившият министър-председател Бойко Борисов обвини пенсионерите, че са „изяли фискалния резерв“. В типичния си стил Борисов прехвърли отговорността за стопяването на резерва на увеличените от Сергей Станишев пенсии, които правителството на ГЕРБ трябвало да плаща от първия ден на своето управление от лятото на 2009.  

Лидерът на ГЕРБ излезе на сцената на Античния театър в Пловдив, за да открие официално предизборната кампания на партията. Той беше представен от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов с думите: „Когато Борисов излиза той трябва да чува „Победа“.

Борисов обвини социалистите в правене на черен пи ар срещу него. „Видно е, че сме по-добри”, заяви Борисов.

 „Те не се готвят да управляват. Тях ги е страх. Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава. За три години и половина в Пловдив – мога да покажа всяко нещо, което сме правили, и колко пъти съм идвал тук, докато стане,” продължи той и изреди спортните съоръжения, построени в града през мандата му.

„Самият Станишев беше четири години кукла на конци, а сега, когато го е страх да мине по София, праща кукли да ни имитира. Това ли е позитивната му кампания на това момче“, каза.

„Що за политическа класа е тази, която казва, ние имахме излишъци, или имаше растеж, а сега няма? Що за финансисти са тези, когато цял свят, всеки, който разбира от финанси и икономика, говори за най-тежката финансово икономическа криза. В Гърция – 27-28 % безработица; Кипър, може би най-приятелската на България държава, буквално се разсипа. В Кипър – единственият комунист президент в историята им и след него – Кипър замина. В Испания, след осем години управление на социалист, видяхте какво стана. Във Франция имаха толкова надежди към социалиста президент – коя от реформите му стана, кое от предложенията му сработи?” изреди Бойко Борисов, изтъквайки резултатите на левите управления в Европа.

След приключване на речта си Борисов бързо се изнесе от форума. Той не се спря пред очакващите го журналисти и те не успяха да му зададат нито един въпрос.

България