Самолет със 100 пътници цопна в Индийския океан при кацане на остров Бали

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Боингът не успя да спре на пистата на летището на о. Бали и заседна на малка дълбочина недалече от брега в Индийския океан.

Индонезийски самолет със стотина пътници на борда не успя да се удържи на пистата на летището в Денпасар на туристическия остров Бали и цопна в Индийския океан, като се разцепи на две.

Като по чудо всички, намиращи се в самолета, бяха евакуирани. До брега имало само 30 м. 50 души са били отведени в болница, но се съобщава сямо за един, получил лека травма. Няколко от останалите са задържани за наблюдение. От МВнР в София съобщиха, че до този момент няма данни на борда да е имало българи.

Самолетът „Боинг 737-800“ е собственост на местната авиокомпания „Лион“ и е практически нов. Получен е за експлоатация миналия месец. Той е направил няколко полета през деня, тръгвайки от остров Сулавеси, преди да кацне на Бали. Не е ясно дали е бил пилотиран от един и същи екипаж при всички тези полети. Пилотите на „Лион“ могат да летят до 8 ч на ден според правилата на авиокомпанията.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти