„Да изчистим България за един ден!” на 20 април

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Кампанията „Да изчистим България за един ден!” се завръща на 20 април…

Кампанията „Да изчистим България за един ден!” се завръща на 20 април след огромния успех през пролетта миналата година. Тогава над 323 000 организирани доброволци, 2410 компании, 1400 училища, над 500 неправителствени организации, 30 университета и др. за един ден почистиха над 2500 замърсени зони, над 530 незаконни сметища и 500 тона боклук от горите. Миналата година българските доброволци в кампанията изпревариха по активност всички останали държави на Балканския полуостров и са сред първите в света.

Акцията на 20 април 2013-та година отново ще бъде проведена с помощта не само на доброволците от цялата страна, но и на партньорите от държавната администрация, бизнеса, медиите, НПО-тата и много други. Тази година кампанията попада в периода на активните дейности на общините за пролетното почистване на съответните населени места. Така кметовете и общинските структури, отговорни за дейностите по почистване, ще могат по-лесно да осигурят консумативи за местните доброволци – чували, ръкавици, инструменти.

За всички 264 общините и 28 областни администрации, които ще се включат в акцията за почистване на България на 20 април, вече има изработен организационен план.

Откъде да се сдобием с ръкавици и чували – всеки може да провери на сайта www.daizchistim.bg

Национален доброволчески информационен център, на който всеки може да научи подробности за кампанията и възможностите за включване в нея. Телефонът за връзка с него е 0700 112 05. Работи всеки делник от 9.00 до 18.00 часа, а на 20 април ще работи целия ден.